Bill Gates predviđa još jednu veliku pandemiju koja će biti rezultat klimatskih promjena


Poznati milijarder, glavni promotor cjepiva i najveći financijer Svjetske zdravstvene organizacije Bill Gates, vjeruje kako postoje realne šanse da se u idućih nekoliko godina pojavi nova pandemija i da će njeno porijeklo vjerojatno biti prirodno.

Ljudska populacija raste i zadiremo u sve više ekosustava. Zato prognoziram da postoji 50 % šanse da ćemo u idućih nekoliko godina imati novu pandemiju prirodnog porijekla, koja će izbiti kao rezultat klimatskih promjena“, rekao je Gates.

Gates, koji je nedavno objavio knjigu „Kako spriječiti sljedeću pandemiju“, objasnio je da bi sljedeća pandemija mogla biti gripa, nova vrsta virusa iz porodice korona virusa, pa čak i virus koji napravi čovjek, što je nazvao „vrlo zastrašujućim scenarijem“, prenosi Srna.

Podsjetimo, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) prijavila je u travnju da je broj potvrđenih slučajeva korona virusa u svijetu premašio brojku od 500 milijuna.

Gates je bio i ostao glavni financijer SZO-a, zagovarač cjepiva i strogih mjera, savjetnik mnogih medicinskih ustanova a nema završenu školu niti za medicinskog tehmičara.

U svakom slučaju sve što je najavio se obistinilo, a kako Bill uopće zna što nas čeka? Jednostavno, kreira ono što nas čeka zajedno sa svjetskom “elitom”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp