Josip Malbaša – Astralna projekcija svjesni je odlazak u druge svjetove

Josip Malbaša – Astralna projekcija svjesni je odlazak u druge svjetove

Jeste li znali da su “snovi” vrata beskrajnosti? Astralna projekcija jeste svjesni odlazak u druge Svjetove. Svaku noć tijekom sanjanja “umiremo”, a Duša odlazi da bi se jutrom vratila i “nanovo” rodila. Ovaj proces je automatiziran i nije potrebna Svijest jer je to za Dušu prirodno da se tokom sanjanja sama odvaja od fizičkog tijela i odlazi u Svijet (mrtvih) u Astralni Svijet.

Sve se to odvija spontano i bez napora i često se ničega ne sjećamo jer naša Svijest tokom sanjanja nije bila budna i svjesna da spava. Prvi korak ka astralnoj projekciji jeste lucidni san. Lucidni san nastaje kada tokom sanjanja shvatimo da sanjamo i tada se budimo u snu i tada naša Svijest postaje svjesna sna kojeg nastoji držati pod kontrolom…

To u početku nije lako jer san često izmiče, a Svjesno nastojanje da tokom sna ostanemo budni vježba se postepeno korak po korak, a rezultati upornosti i rada dovode do astralne projekcije tj..svjesnog odlaska u Svijet Duša na način da bez prekida i padanja u nesvjesno stanje sanjanja čistom namjernom napustimo ovaj Svijet.

Zvučni kao znanstvena fantastika, ali jedina razlika između astralnog putnika i običnog spavača jeste u Svijesti. Astralni putniku ima budnu Svijest dok obični spavač nije svjestan da sanja. Astralni putnik sam bira što će raditi i gdje će ići dok obični spavač ništa ne bira i ne može birati jer nije svjestan da sanja i u tomu je jedina razlika između nesvjesne Duše običnog spavača i Svjesne Duše astralnog putnika.

Potreban je određen napor kako bi se aktivirala Svijest čovjeka da može nadići prepreke padanja u nesvjesno stanje snova jer ako nismo svjesni tokom naših snova, nismo svjesni ni tokom budnog stanja i gotovo da padamo iz jednog sna u drugi, a jedini način prekidanja tog nesvjesnog bivanja je naše buđenje.

Oni koji budni idu kroz snove njihova Svijest sjaji, dok obični sanjači nemaju unutarnju svjetlost aktivnu i tek kad osobnim naporima Duša postaje svjesnija, tada Svijest raste i biva sve jača i sjajnija…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp