Za nedavnu epidemiju majmunskih boginja krive su klimatske promjene, tvrdi irski profesor epidemiologije.


Za nedavnu epidemiju majmunskih boginja krive su klimatske promjene, tvrdi irski profesor epidemiologije.

Nakon što je Republika Irska prošlog tjedna zabilježila svoja prva dva slučaja majmunskih boginja , profesor sa Sveučilišta u Dublinu Anthony Staines pretpostavio je da zoonoza predstavlja katastrofu klimatskih promjena.

“Klimatske promjene tjeraju životinjske populacije iz njihovih normalnih uvjeta življenja, a ljudsku populaciju u područja u kojima žive životinje”, rekao je prof. Staines u programu NewsTalk On The Record s Gavanom Reillyjem.

Postoji vrlo detaljna analiza oko 40 godina podataka objavljenih u časopisu Nature prije nekoliko mjeseci koja dokumentira ono što se dogodilo i predviđa što bi se moglo dogoditi u budućnosti i to je sada u velikoj mjeri vođeno klimatskim promjenama – i to u određenoj mjeri rastom ljudske populacije.

Ali klimatske promjene guraju ljude u gradove, guraju životinje u blizinu ljudima i vidimo veze koje nikada prije nismo vidjeli. Dakle, ovako izgleda život sa klimatskim promjenama.”

Profesorove tvrdnje dolaze u trenutku kada je milijarder i globalist Bill Gates, upozorio da postoji 50 posto šanse da bi sljedeća pandemija mogla biti uzrokovana klimatskim promjenama ili rezultat virusa koji je stvorio bioterorizam.

Komentirajući da li bi majmunske boginje mogle predstavljati prijetnju čovječanstvu kao za vrijeme Covid-a 19, Gates je rekao da “postoje vrlo male šanse” da će imati sličan utjecaj, ali je upozorio da postoji potencijal da mutira u virulentniju bolest.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp