Europska komisija danas je potvrdila ulazak Hrvatske u eurozonu, ovo je posljednji čavao u lijes monetarne suverenosti

Europska komisija danas je potvrdila ulazak Hrvatske u eurozonu, ovo je posljednji čavao u lijes monetarne suverenosti

Ovim potezom ćemo se dodatno ekonomski i društveno integrirati s državama članicama Europske Unije, a time i ojačati naše gospodarske i društvene odnose s najrazvijenijim krugom zemalja u svijetu“, izjavio je danas ministar financija Zdravko Marić.

Europska komisija u srijedu je predstavila izvješće o konvergenciji te je potvrdila da je Hrvatska jedina od promatranih država članica koja ispunjava sve kriterije nominalne konvergencije, kao i da je hrvatsko zakonodavstvo u cijelosti usklađeno sa zahtjevima iz Ugovora o funkcioniranju EU te sa Statutom Europskog sustava središnjih banaka i Europske središnje banke.

Sukladno s tim Europska komisija je zaključila da je Hrvatska spremna uvesti euro 1. siječnja 2023. godine te će tako postati dvadeseta Država-članica eurozone.

Vijeće EU će konačne odluke o uvođenju eura u Hrvatskoj donijeti u prvoj polovici srpnja, nakon rasprave na sastancima Euroskupine, Vijeća ministara EU za ekonomske i financijske poslove te Europskog vijeća, a čemu će prethoditi mišljenja Europskog parlamenta i Europske središnje banke. Ovo je jedan od najtužnijih dana u zadnjih deset godina za cijeli hrvatski narod koji je svoju slobodu skupo platio uz ogromne žrtve.

Eto, gdje nas je nakon 6 godina dovela koalicija HDZ-SDSS. Traži se uhićenje naših ratnih pilota iz pobjedonosne akcije Oluja od strane aboliranih četnika iz SDSS-a, Pupovac umjesto da bude uhićen od SOA-e zbog protudržavnog djelovanja i rušenja saborske Deklaracije o Domovinskom ratu, dijeli lekcije u Saboru legendama Domovinskog rata Stipi Mlinariću i Anti Prkačinu, zato što iznose istinu i samo istinu o Domovinskom ratu i zločinačkoj politici SPC-a. Bilo bi mu pametnije da progovori o sudbini dobričine i vrhunskog liječnika-mirotvorca, dr. Ivana Šretera ubijenog 1991.godine i sve što zna o malverzacijama u Tesla banci (sada Tesla banka u stečaju d.d.).

Sada je na red došlo uvođenje eura, kao zadnji čavao u lijesu hrvatske suverenosti.

Procjene su neovisnih ekonomskih stručnjaka da će u prvih dvije godine od uvođenja eura, na stotine kuća i stanova ići na bubanj, zbog nemogućnosti podmirivanja troškova.

Narode, idemo na Jelačić plac i prosvjedujmo, u pitanju je egzistencija svih nas!

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp