Guverner Floride Ron DeSantis – Nema šanse da Florida podrži Sporazum o pandemiji SZO-a

Guverner Floride Ron DeSantis – Nema šanse da Florida podrži Sporazum o pandemiji SZO-a

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis rekao je kako nema šanse da Florida podrži Sporazum o pandemiji SZO-a. Tim ugovorom SZO bi dobio najveće ovlasti tijekom javnozdravstvenih kriza, zaobilazeći nacionalni suverenitet država.

Republikanski guverner osudio je sporazum tijekom konferencije za novinare u gradu Cape Coral 24. svibnja ove godine. Rekao je: “Nema šanse da mi na Floridi ikada podržimo ovu stvar SZO-a. To se neće dogoditi. Nema šanse.”

“Vidjeli ste da mnoge od ovih elita zagovaraju vrlo pogubnu politiku. Dio razloga zašto se ljudi žele preseliti na Floridu jest taj što smo odbili te politike.“, rekao je DeSantis.

Ono što posebno zabrinjava je to što revidirani IHR uklanja svaku naknadnu referencu za savjetovanje s relevantnom državom. To zapravo daje opću ovlast SZO-u za proglašavanje pandemije, bez potrebe savjetovanja s relevantnim zdravstvenim vlastima različitih zemalja.

Reggie Littlejohn, osnivačica i predsjednica organizacije ”Women’s Rights Without Frontiers”, kritizirala je sporazum o pandemiji u tekstu od 18. svibnja za Life Site News. Upozorila je da će, ako sporazum bude usvojen “rezultirati značajnom erozijom suvereniteta SAD-a, u našoj sposobnosti da sami odredimo predstavlja li nešto hitno zdravstveno stanje i ako predstavlja, da sami možemo odrediti najbolji pristup za takve hitne situacije”.

“Čak i bez pristanka američke vlade, SZO bi mogao natjerati SAD na cijepljenje svih, na prisilno maskiranje svih građana, na prisilna zatvaranja i karantene. Želite li da ti isti neizabrani, nekompetentni govore SAD-u kako se nositi sa sljedećom pandemijom?”

Guverner nije bio osamljen u svojoj osudi sporazuma o pandemiji, koji prijeti zadiranjem u suverenitet zemlje. Ostali zastupnici iz stranke oglasili su se na Twitteru kako bi izrazili svoje osjećaje.

“Nikada ne smijemo dopustiti [predsjedniku Joeu] Bidenu da koristi ‘sporazum o pandemiji’, kako bi korumpiranom SZO-u dao kontrolu nad odlukama vezanim za američko javno zdravstvo”, napisao je senator s Floride Marco Rubio.

Zastupnik iz Teksasa Ronny Jackson otvoreno je pozvao Amerikance da “kažu jasno ne sporazumu o pandemiji”. Na Twitteru je napisao: “Sporazum SZO o pandemiji mora biti zaustavljen. Ne možemo dopustiti da se naš nacionalni suverenitet preda birokratima Ujedinjenih Naroda, kojima je dobrobit američkog naroda na posljednjem mjestu“.

Senator iz Montane Steve Daines i senator iz Arkansasa Tom Cotton napisali su pismo Bidenovoj administraciji, pozivajući je da se povuče iz SZO-a. U pismu dvojice senatora od 20. svibnja tvrdi se da je “korumpirano i nesposobno” svjetsko zdravstveno tijelo pokazalo “ogromnu nesposobnost, kojom je uništilo kredibilitet organizacije i potkopalo povjerenje javnosti u nju”.

“Duboko smo zabrinuti ovim predloženim politikama, koje prijete da će naštetiti američkoj suverenoj sposobnosti za rješavanje hitnih situacija u javnom zdravstvu kako smatramo prikladnim. Budući da se SZO-u ne može vjerovati da će pravilno provoditi svoje trenutne ovlasti, apsolutno se tom tijelu ne može dopustiti da ima veće ovlasti”, napisali su Daines i Cotton.

Njemačka zastupnica u Europskom parlamentu Christine Anderson iz desne stranke Alternativa za Njemačku već je više puta upozorila kako je spomenuti sporazum pokušaj SZO-a za “preotimanje vlasti”, pod krinkom kontrole stanja u javnom zdravstvu, opisavši sporazum kao “izravan napad na vladavinu prava od strane naroda, što je najosnovnije načelo svake demokracije”, metaforički opisavši djelovanje SZO-a  u odnosu na sve zemlje članice, da će to biti kao kada ”devet lisica i jedan zec demokratski glasaju što će jesti za večeru”.

“Ovaj plan će svatko tko razmišlja svojom glavom, lako prozreti. To nelegitimno tijelo, u kojem članstvo kupuju samo najbogatiji od super-bogatih putem donacija, trebalo bi u budućnosti proglašavati, kako bi potom izravno preuzelo vlast”, rekla je između ostalog Anderson, o čemu smo pisali na portalu Epoha. U videu ispod teksta poslušajte što govori Ron DeSantis od 14:49m minute, ako nemate vremena pregledati cijeli video.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp