U Singapuru se zbog klimatskih promjena služi pivo napravljeno od urina i otpadnih voda

U Singapuru se zbog klimatskih promjena služi pivo napravljeno od urina i otpadnih voda

Voda je izuzetno bitan sastojak u izradi piva. Ovisno o vrsti, pivo se može sastojati od do 95 posto vode. Oni koji su zabrinuti zbog trošenja previše vode za pripremu piva smislili su prilično hrabar način da riješe ovaj problem.

Singapurska agencija za vodu predložila je novo zanatsko pivo koje se uglavnom pravi od otpadnih voda kako bi se riješili problemi nestašice vode, navodi Independent .

Brew je tropsko svjetlo pivo za koje se tvrdi da ima “prepečen, medeni ukus”, iako se prije kuhanja sastoji od urina i otpadne vode. Naravno, otpadna voda postaje “ultra čista” prije nego što uđe u vaše pivo.

Kako se čini, ljubitelji piva sasvim su zadovoljni s novim pićem.

Definitivno ide glatko”, rekao je jedan od onih koji piju za BBC . “Mogao bih vjerojatno, da sam htio, popiti mnogo“. Singapur već reciklira otpadnu vodu kako bi sačuvao vrjedne zalihe čiste vode, koristeći ono što se naziva “NEWater” uglavnom u industrijske svrhe i klimatizaciju.

Za vrijeme sušnih razdoblja, reciklirana voda se dodaje u rezervoare, a zatim se čisti da bi se kasnije koristila kao voda iz slavine.

Međuvladin panel za klimatske promjene procijenio je da će se jugoistočna Azija vjerojatno suočiti s ozbiljnim posljedicama klimatske krize, a njegov ožujski izvještaj naglašava ne samo mogućnost nestašice vode, već i porast razine mora, potencijalne prijetnje sigurnosti hrane i gubitak ekosustava.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp