Svijet nepovratno klizi u krivom smjeru – Mlada Indijka priprema svadbu na kojoj se namjerava udati sama za sebe

Svijet nepovratno klizi u krivom smjeru – Mlada Indijka priprema svadbu na kojoj se namjerava udati sama za sebe

Da svijet klizi u potpuno krivom smjeru to je već odavno jasno, ali ovaj slučaj sada nanovo nas je iznenadio. Naime, Kshama Bindu, 24, iz Vadodare u Indiji, najavila je da planira održati vjenčanje ovog mjeseca – ali mladoženja će biti nitko drugi do ona sama.

Prema Times of India, vjenčanje će navodno uključivati ​​sve tradicionalne elemente tipične za indijsko vjenčanje, kao što je ceremonija Saat Phere i primjena Sindoora – aluminijske oznake koja označava da je žena udana. 

Jedino što će izostati bit će mladoženja i prateća svadbena povorka ‘baraat’.

Nikad se nisam želela udati. Ali htjela sam biti nevjesta. Zato sam se odlučila oženiti”, rekla je Kshama, koja radi u privatnoj tvrtki.

Kaže da je odluka da se oženi njome došla nakon što je shvatila da će postati prva žena u Indiji koja će prakticirati poligamiju i “dati primjer samoljublja”.

„Samobrak je obaveza biti tu za sebe i bezuvjetna ljubav prema sebi. To je također čin samoprihvaćanja. Ljudi se udaju za nekoga koga vole. Volim sebe i zato ovo vjenčanje”, objasnila je.

Kshama je dodala da je njezin brak pokušaj da pokaže da su “žene važne”, čak i ako neki misle da je to samo šala.

Vjenčanje bi se trebalo održati u hramu u Go tri 11. srpnja. Kshama kaže da je već dobila blagoslov svojih roditelja za zajednicu i da je napisala pet zavjeta koje će sama sebi izgovoriti tijekom ceremonije.

I, naravno, otići će na medeni mjesec, u Go, gdje će ostati dva tjedna nakon vjenčanja.

Sologamija, također poznata kao autogamija, je brak osobe sa samom sobom. Praksa je postala sve raširenija u 21. stoljeću, posebice među ženama, jer pobornice ideje tvrde da ona potvrđuje vlastitu vrijednost i vodi sretnijem životu. Međutim, samovjenčanje tek treba biti pravno priznato.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp