Težak skandal u Španjolskoj – 2200 visokih društvenih dužnosnika uhvaćeno u lažiranju potvrde o cijepljenju


Prema javljanju Madridskog El Munda, čiji su izvještaj prenijeli isključivo pojedini alternativni mediji, predsjednik Pharma Mara, velike farmacutske kompanije iz Španjolske,  José María Fernández Sousa-Faro, optužen je za lažiranje cijepljenja protiv Covida, zajedno s još 2.200 pripadnika španjolske elite, bogataša, pjevača, sportaša i poznatih ljudi.

Policija navodi da je Sousa-Faro dogovorio da mu se umjesto cijepljenja protiv Covida-19 ubrizga fiziološka otopina i platio tisuće dolara da se njegovo ime doda u registar cijepljenja Španjolske, što su potvrdili policijski izvori i izvijestio El Periodico de Espana.

Ime Joséa María Fernándeza Sousa-Faro, predsjednika PharmaMara, nalazi se na popisu imena tisuća lažno cijepljenih protiv Corona virusa u Španjolskoj, što su potvrdili policijski izvori i izvijestio ”El Periódico de España”. Predsjednik farmaceutske tvrtke, osnovane prije 36 godina, koja je dospjela na naslovnice zbog učinkovitosti svog lijeka Aplidin protiv covida, nalazi se među više od 2200 imena na popisu koji je Nacionalna policija sastavila o lažno cijepljenima protiv te bolesti.

Policijska akcija, pod imenom operacija Jenner, otkrila je imena u Nacionalnom registru cijepljenja u zamjenu za novac i to je dovelo do razgradnje sheme lažnih putovnica za Covid-19.

Među poznatim osobama koje su do sada istražene su: José María Fernández Sousa-Faro, predsjednik PharmaMara, Trinitario Casanova, jedan od najbogatijih ljudi u Španjolskoj, Kidd Keo, trap pjevač na engleskom i španjolskom, Anier, rep pjevač, Jarfaiter, rep pjevač, Veronica Echegui, glumica, Bruno Gonzalez Cabrera, nogometaš, Fabio Díez Steinaker, bivši olimpijac u odbojci na pijesku, José Luis Zapater, alias Titín, bivši boksač, Camilo Esquivel, priznati i prestižni liječnik.

Među optuženima za lažiranje certifikata su Bruno González Cabrera, branič koji je igrao za Betis, GetafeLevante i ValladolidFabio Díez Steinaker u odbojci na pijesku, viceprvak Europe i peti na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Bivši valencijanski boksač i hrvač José Luis Zapater, alias Titín, koji je sudjelovao u više od tisuću borbi.

José María Fernández Sousa-Faro, koji je osnovao PharmaMar 1986. godine, profesor je biokemije na sveučilištima Complutense i Santiago de Compostela i diplomirao je poslovnu administraciju na IESE u Madridu. Ima oko 100 publikacija i patenata iz područja biokemije, antibiotika i molekularne biologije. Pharma Mar, prisutan je u Europi i Sjedinjenim Državama, sastavljen od 400 profesionalaca, među svojim vrijednostima ima “predanost i strogost prema znanosti i našem projektu”, navodi se na njegovoj web stranici.

Predsjednik Pharma Mara ima više od 35 godina iskustva u farmaceutskoj industriji u tvrtkama ICI-Farma, Antibioticcs, Zeltia i Pharma Mar. Bio je član upravnih odbora Antibióticosa, Penibérica, Biolysa, ICI-Farme, Pescanove, Transfese, Cooper-Zeltie, ICI-Zeltia i Banco Guipuzcoano, prema podacima objavljenim na web stranici tvrtke.

Vođa mreže lažnih Covid potvrda bio je medicinski pomoćnik u Sveučilišnoj bolnici La Paz, gdje je optužen da je naplatio više od 200.000 eura za lažnu registraciju 2.200 osoba kao cijepljenih u Nacionalnom registru protiv Covida-19. Uhićen je i trenutno se nalazi u pritvoru.

Prema policiji koja istražuje 2200 lažnih potvrda o cijepljenju protiv Covida-19, naknada je ovisila o vašem društvenom položaju. Što ste bili važniji, to je bila veća cijena.

Na kraju možemo dodati, da je ovo još jedna u nizu teorija zavjere koja se pokazala kao istinita.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp