Tvrtka Brodosplit, umjesto plaće, radnicima isplatila pozajmice s kamatom od 2 posto

DIV grupa je šezdesetak zaposlenika, od njih ukupno oko 1500, koji rade u Brodosplitu isplatila jednokratne pozajmice s kamatom od dva posto umjesto plaća, potvrdio je jučer glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić, navode naši mediji.

Izjavio je da to nije najbolje rješenje te da neki od radnika kojima je ono bilo ponuđeno nisu na njega pristali, ali da je to trenutno bio jedini način da “premoste” čekanje odluke HBOR-a o tome hoće li im odobriti kredit od 120 milijuna eura ili neće.

Riječ je o prosječnim plaćama od 6000 do 7000 kuna. Pavle Matošić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita, pak, kaže da se u škveru ovih dana može čuti pjev ptica.

Takav mir se u škveru nije osjetio valjda otkako je osnovan, prije točno 100 godina, a na samu godišnjicu ove godine mogao bi mu doći kraj”, s tugom je situaciju komentirao gospodin Matošić.

Kaže da je teško reći tko je od radnika dobio plaću, a tko nije, jer su svi raštrkani u više tvrtki. Grupacija broji ukupno oko 55 tvrtki, od kojih je više od 30-ak u stečaju, a predstečajna nagodba je odobrena Brodosplitu d.d.

Nije potpuno jasno ni o kolikom je broju radnika riječ jer se prema vodstvu tvrtke radi ukupno o nekih 1500 radnika, dok neki tvrde da ih je ostalo tek 1200.

“Kad je Tomislav Debeljak 2013. godine preuzeo Brodosplit, bilo je više od 3500 radnika, a sada je to tek blijeda slika prošlih vremena”, izjavio je vidno razočarani Pavle Matošić.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp