Azra Pašić – Virtualno roditeljstvo

Azra Pašić – Virtualno roditeljstvo

Bolesnici koje nitko ne liječi, a kojima je data moć oblikovanja društva dosjetili su se i virtualnog roditeljstva. Znam, reći ćete “igrica, ima toga koliko hoćeš”, ali jasna svrha ove virtualne “razbibrige” je još jedan udar na čovječanstvo.

Ovo je snažna podrška bijeloj kugi i stvarna depopulacija pod izgovorima kojima nas mediji i političari redovno bombardiraju. Neke stvari treba “ugušiti u kolijevci” i ovo je jedna od tih stvari. Catriona Campbell, jedna je od vodećih britanskih autoriteta za umjetnu inteligenciju izdala je novu knjigu pod nazivom AI by Design: A Plan for Living with Artificial Intelligence (Umjetna Inteligencija po dizajnu: Plan za život s umjetnom inteligencijom).

U knjizi kaže da će “u roku od 50 godina tehnologija napredovati do te mjere da se bebe koje postoje u metaverzumu ne razlikuju od onih u stvarnom svijetu.” Campbell predviđa da će ta “djeca” biti uobičajena i prihvaćena u društvu u roku od pola stoljeća. Ovu digitalnu demografiju nazvala je „generacijom Tamagočija“, po digitalnim igračkama za kućne ljubimce iz Japana.

Autorica Catriona Campbell kaže da će “virtualna djeca izgledati kao vi, a vi ćete se s njima moći igrati i maziti ih. Oni će biti sposobni za simulirane emocionalne reakcije kao i za govor, koji će se kretati od “googoo gaga” do backchata, kako budu stariji. A ako vam dosade, ako ih imate na osnovu mjesečne pretplate, onda ih možete jednostavno otkazati.”

Izvor: The Guardian

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp