Elia Pekica Pagon – Mudre misli i citati


Nakon tri samostalne zbirke pjesama („Sama“, „U podnožju neba“ i „Ljubavne pjesme“) i 13 skupnih zbirki pjesama, proznih djela („Globalno usijanje“, „Na Diogenovu putu“„Manifest humanosti“ , „Oči našeg vremena“, „The Wisdom of Aramis“(Zagreb) , „The Wisdom of Aramis“ (Bloomington, Balboa Press, USA), drugog izdanja knjige eseja „Manifest humanosti“ i „Oči našeg vremena“ te knjige eseja „Putem duha“, publicistkinja i pjesnikinja Elia Pekica Pagon ovih je dana hrvatskoj literarnoj publici poklonila novu knjigu pod naslovom „Mudre misli i citati“. Elijina knjiga „Mudre misli i citati“ izašla je iz tiska 04. lipnja 2022. godine, a od ovog tjedna kreće u prodaju.

Elia Pekica Pagon Mudre misli i citati 

Ova ukupno 22. po redu Elijina knjiga zbirka je njezinih mudrih misli objavljenih u njezinim brojnim esejima te na društvenim mrežama. Na zamolbu njezinih čitatelja na našem portalu za kulturu komuniciranja Epoha da te mudre misli i citate objavi kao zasebnu knjigu, Elia je to s radošću  i učinila. Njezini suradnici u nastajanju ove knjige bili su Borut Benčina kao grafički urednik knjige i autor likovnog oblikovanja omota te Matija Varga kao administrator Elijinih web stranica i profila na društvenim mrežama. Autor fotografije autorice je naš poznati fotograf Željko Koprolčec. Knjiga je tiskana u tiskari Grafika Markulin.

Ne možemo promijeniti svijet, tako kažu, ali Elia vjeruje da možemo promijeniti sebe i naš način gledanja na isti, pa samim time i svijet. Naš svijet je onaj u kojem živimo cijeloga života. Naš unutarnji svijet. Od njega sve počinje. Vratimo se stoga sebi i svojoj autentičnosti, vratimo se prirodi, zavolimo iznova svakoga dana ovaj život i svaki njegov trenutak, kao i nas u svakome od njih, to je ono što nam poručuje Elia u svojoj novoj knjizi  „Mudre misli i citati“, izoštravajući  nam sliku suvremenog društva i svih nas u njemu kao neizostavnog dijela tog mozaika, čineći na taj način tu sliku vidljivijom i čitljivijom u svim njezinim uzročno – posljedičnim manifestacijama.

Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi autorice te se može kupiti po cijeni od 100 kuna. Svi koji žele naručiti knjigu „Mudre misli i citati“ autorice Elie Pekica Pagon, mogu svoju narudžbu poslati na sljedeću e- mail adresu: branko.pagon@gmail.com.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp