Strašna tragedija – U nesreći poginuli čelnici popularne ruske društvene mreže VK na kojoj nema cenzure

Strašna tragedija – U nesreći poginuli čelnici popularne ruske društvene mreže VK na kojoj nema cenzure

Dvojica čelnika ruskog giganta društvenih medija VK – gdje za divno čudo nema cenzure, izgubili su svoje živote tijekom putovanja u sjeverni dio Rusije, potvrdila je tvrtka VK u utorak. Prvi zamjenik generalnog direktora Vladimir Gabrielyan i direktor nabave Sergej Merzljakov poginuli su u strašnoj nesreći u Jamalsko-Nenečkoj autonomnoj regiji, navodi se u priopćenju.

Iz VK-a su javili da žale zbog gubitka s njihovom obitelji i prijateljima, izražavajući svoju sućut. Ranije tijekom dana lokalni izvori izvijestili su o nesreći u kojoj je sudjelovala skupina od četiri osobe koja je prelazila obalu Bijelog mora.  Za prelazak rijeke koristili su dva terenska vozila i navodno su odvučeni u more.

Dvojica članova grupe uspjela su preživjeti, ali su dvojica ćelnika VK-a nažalost poginula, prema izvješćima. Smatra se da je Gabrielyanova supruga Alyona jedna od preživjelih, dok je drugi preživjeli Sergej Olsevich.

Incident se dogodio na poluotoku Kanin, velikoj masi kopna na ruskom Arktiku, koji se nalazi između Bijelog i Barentsovog mora.

Skupinu preživjelih u nesreći spasili su stanovnici Shoynea, male zajednice na zapadnoj obali poluotoka.

Izvor: themoscowtimes.com

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp