Tehnokratski san se ostvaruje – Znanstvenici pomladili miševe, sljedeći na redu su ljudi

Tehnokratski san se ostvaruje – Znanstvenici pomladili miševe, sljedeći na redu su ljudi

Liječnici – istraživači s Harvard Medical School pronašli su način pomlađivanja miševa nakon što su učinkovito preokrenuli tehnologiju koja je omogućila genetski modificiranim životinjama da brže stare, objavili su američki mediji.

Japanski biomedicinski istraživač dr. Shinya Yamanaka je 2007. godine konstruirao ljudske stanice kože odraslih, potičući ih da se ponašaju kao embrionalne ili pluripotentne matične stanice. U laboratoriju Harvard Medical School u Sinclairu, istraživači su uskočili u znanstvene napore kako bi došli do tehnologije koja bi omogućila suprotno.

Laboratorij Sinclair uspio je razviti sigurniju alternativu, a laboratorijski genetičar Yuancheng Lu izabrao je tri od četiri čimbenika i genetski ih ugradio u bezopasni virus.

Virus bi tada isporučio stanice oštećenim ganglijskim stanicama mrežnice u stražnjem dijelu oka ostarjelog miša. Da bi se uključili pluripotentni geni, miš je zatim hranjen antibiotikom.

Antibiotik je samo alat. To može biti bilo koja kemikalija, samo način da se uvjerimo da su tri gena uključena. Oni su obično uključeni samo u vrlo mlade embrije u razvoju, a zatim umiru kako starimo.”, izjavio je David Sinclair.

Gubitak informacija čini da stare stanice zaborave kako rade, da zaborave koja su vrsta stanica. A, sada možemo uključiti prekidač za resetiranje, koji obnavlja sposobnost stanice da ponovno ispravno čita genom, kao da je mlada”, zaključio je David Sinclair.

To je prigoda multimilijunašima diljem svijeta da si ugrade “friške” stanice. Običan narod će i dalje umirati po Božjoj volji, kako je od pamtivijeka.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp