Američki pukovnik poručio: Amerikanci u Ukrajini igraju vrlo opasnu igru koja bi mogla završiti nuklearnim ratom

Američki pukovnik poručio: Amerikanci u Ukrajini igraju vrlo opasnu igru koja bi mogla završiti nuklearnim ratom

Amerikanci u Ukrajini igraju vrlo opasnu igru ​​koja bi mogla završiti nuklearnim ratom, rekao je umirovljeni američki pukovnik Richard Black.

Black upozorava da bi ukrajinski sukob mogao eskalirati. Usporedio je događaje u Ukrajini s borbama koje su Amerikanci vodili u drugim zemljama. U gotovo svim slučajevima to su bili proratni ratovi u kojima su Sjedinjene Države motivirale, podržavale, pa čak i opskrbljivale oružjem državu, vojsku, pobunjenike, terorističke skupine ili manjine. 

Ono što se sada događa u Ukrajini snažno ga je podsjetilo na nedavne događaje u Siriji. „Naš cilj je bio rušenje legitimne vlasti Sirije, a da bismo to postigli koristili smo se posrednicima koji su bili najodvratniji teroristi. Nešto vrlo slično se sada događa u Ukrajini”, rekao je.

Washington potpiruje borbe u Ukrajini opskrbom oružja i drugom potporom.

SAD i NATO ne zanima koliko Ukrajinaca gine. Nije ih briga ni za civile, ni za žene, ni za djecu, ni za vojnike“ – kaže Black. Istovremeno, Blacka je iznenadila suzdržanost koju su Rusi pokazali tijekom borbi.

Nisu uništili željezničku prugu. Tvornice nisu uništene. Mnoge zgrade nisu uništene. Nisu bombardirali niti jednu zgradu u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nisu bombardirali zgradu parlamenta. Pokazali su nevjerojatnu suzdržanost i unatoč svemu nadali su se da će uspjeti postići mir“ – ističe pukovnik. U Iraku su Amerikanci učinili upravo suprotno.

U Iraku smo uništili gotovo sve što je bilo važno. Bombardirali smo vojne i civilne ciljeve neselektivno. Koalicija je napravila 100.000 letova u 42 dana. Usporedite to s Rusima, koji su u istom vremenskom razdoblju napravili 8000 letova. 100.000 američkih napada u odnosu na 8.000 u istom razdoblju. Mislim da su Rusi djelovali selektivno“  ističe Black, a prenosi Die Freie Welt.

Black je naglasio da su Sjedinjene Američke Države podcijenile događaje koji se događaju u Ukrajini i rizike vezane uz njih, jer je ova zemlja daleko od Europe i odvojena od Amerikanaca. Ali Rusija ima ogroman nuklearni arsenal koji može upotrijebiti u bilo kojem trenutku za napad na Sjedinjene Države. Amerikanci igraju vrlo opasne igre.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp