Bill Gates – Svijet će pogoditi puno opasnija pandemija od Covida- 19

Bill Gates – Svijet će pogoditi puno opasnija pandemija od Covida- 19

Šanse za izrazito smrtonosnu pandemiju u sljedećih 20 godina, bilo prirodnu ili umjetnu, više su od 50 posto“, izjavio je za časopis Time američki milijarder Bill Gates.

Bill Gates, sudjelovao je ovaj tjedan na Time 100 Summitu. Tom je prigodom izjavio da je COVID-19 čovječanstvu dao prigodu da se pripremi za buduće pandemije, posebno one koje bi mogle uvelike destabilizirati društvo. Također je istaknuo kako bi samo u sklopu preventivnih mjera i pripreme za iduću pandemije trebalo izdvojiti najmanje oko milijardu dolara na globalnoj razini. 

„Pozivam svjetske čelnike da oforme globalni tim od oko 3000 stručnjaka za zarazne bolesti. Oni sa svojim usuglašenim stavovima mogu pomoći čovječanstvu da lakše i bezbolnije prebrodi razorne pandemije”, prenosi časopis Time Gatesa.  Ideju o udruženju 3000 znanstvenika nazvao je “Global Epidemic Response and Mobilization”, a tim tijelom upravljala bi Svjetska zdravstvena organizacija.

Jedna od glavnih uloga GERM-a bila bi obveza izvođenja vježbi izbijanja epidemije u pojedinim zemljama kako bi se provjerilo koliko su pripremljene. „Novac trebamo ulagati u istraživačke centre, kompleksne sustave i visoke tehnologije ali i razvoj novih cjepiva. To je minoran trošak ako uzmemo u obzir koliko su države potrošile na COVID-19. Tijekom te pandemije samo SAD potrošio je više od 14 milijardi dolara. Zašto? Jer država nije bila spremna za takov što. Srećom smrtnost od koronavirusa iznosila je 0.2 posto, ali pitam se što će biti kad nas pogodi daleko opasnija zarazna bolest.“ zaključio je milijarder Bill Gates.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp