Putin Poručio – Zapad inflaciju zove mojim imenom, a ne vide svoje greške

Putin Poručio – Zapad inflaciju zove mojim imenom, a ne vide svoje greške

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Zapad njegovim imenom naziva inflaciju, ali da su optužbe na račun Rusije samo pokušaj da sakriju svoje pogreške.

Ako nas netko pokuša na neki način ograničiti, on zapravo ograničava sebe. Pokušavaju, uvjetno, ograničiti izvoz našeg gnojiva, a cijene su kod njih više skočile nego kod nas. Pokušavaju nam ograničiti energiju – cijene su opet skočile u nebo, ali kod njih. “Počeli su zvati inflaciju mojim imenom, a mi s tim nemamo apsolutno nikakve veze“, izjavio je Putin.

Dodao je da je rast cijena na Zapadu “rezultat njihovih pogrešaka, i to dugoročnih“.

Oni su sami napravili te greške. Sada pokušavaju prikriti to, sve prebacuju na Rusiju, da je Rusija kriva za sve. Mi nemamo ništa s tim. Oni su iz godine u godinu, desetljećima, uvodili zabrane i vodili politiku u području ograničenja i doveli su do sadašnjeg stanja. Onda su prešli na sankcije i dodatno pogoršali situaciju“, naglasio je Putin.

Kako je istaknuo, Rusija neće imati zatvorenu ekonomiju. “Naše gospodarstvo će biti otvoreno. Nemoguće je ograditi zemlju poput Rusije. “A mi sami ne planiramo podizati takvu ogradu“, precizirao je Putin.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp