Cijepljeni supružnici preminuli od infarkta unutar istog mjeseca – desetogodišnji autistični sin ostao siroče


Dječak, 10, ostao je bez roditelja nakon što je mama umrla od srčanog udara nekoliko tjedana nakon tatinog tragičnog srčanog zastoja. Jill Skivington (46) umrla je nakon što je doživjela srčani i katastrofalni moždani udar samo nekoliko tjedana nakon što je njezin partner Gary Armstrong (49) preminuo nakon srčanog zastoja.

Jill Skivington (46) je nažalost umrla nakon što je doživjela srčani udar i katastrofalni moždani udar. Njezina smrt dolazi četiri tjedna nakon što je njezin partner Gary Armstrong (49) preminuo nakon srčanog zastoja. Par iz Wallsenda iza sebe ostavlja autističnog sina Alfieja, kao i Jilline kćeri Katy (21) i Ellie (22), koje su Garyja smatrale ocem.

Član obitelji govorio je za Chronicle Live o ”ogromnoj rupi” koja je ostala iza tragične smrti.

Jillin brat Andrew, 42, rekao je: “To je stvarno loša sreća, to je užasno. Pokušat ćemo biti tu koliko god možemo, ali nikada ne možemo biti majka. Gary se dobro zabavljao i uvijek je bio tu za njih.

Ako izgubite jednog roditelja, možete se nositi s tim i popuniti tu rupu, ali kada izgubite oboje, to je stvarno velika rupa koju morate popuniti. To je jednostavno vrlo tužno.”

Andrew, iz Wallsenda, rekao je: “Bio je kod Jill, gledao TV i onda je otišao kući. Sljedeći dan se nije pojavio na poslu. Ja i Katy smo otišli dolje, morali smo provaliti, a on je bio mrtav na klupi. Jill je bila neutješna, bila je shrvana.”

Katy i Ellie su obje provele vikend sa svojom mamom u njenom domu u Battlehillu kada joj je pozlilo 1. svibnja.

Dobila je dva krvna ugruška – jedan u srcu i jedan u mozgu. Izazvali su srčani udar i katastrofalni moždani udar, što je dovelo do otekline na Jillinom mozgu.

Andrew je rekao da je Jill prvo hitno prevezena u bolnicu za hitnu pomoć Northumbria u Cramlingtonu prije nego što je prevezena u bolnicu Newcastle Freeman, a zatim u bolnicu Royal Victoria (RVI) gdje je umrla 12. svibnja.

Rekao je: “Nije imala sreće. Imala je u isto vrijeme jedan krvni ugrušak u srcu i jedan u mozgu. Doktor je morao donijeti odluku o tome koji je važniji. Srce je bilo na prvom mjestu, stavili su stent kako bi vidjeli kako je to prošlo i nakon toga su morali napraviti operaciju kako bi ublažili pritisak na njezin mozak.

“Liječnici su nas prilično rano pripremili da nisu mislili da će joj biti bolje. Moja mama je bila jako snažna kroz to, bila je sjajna i držala nas sve zajedno. Ona je kamen.”

Garyjev sprovod održan je u Tynemouth Crematoriju u Tynemouthu 11. svibnja.

Andrew je rekao: “Gary je bio divan momak i imao je puno prijatelja. Svi su se slagali s Garyjem, on nikada nije imao neprijatelja.”

Izvor: mirror.co.uk

Dodajmo da je Jill bila medicinska radnica i velika zagovornica cjepiva te je aktivno na društvenim mrežama pozivala na cijepljenje. A s obzirom da je iza nje ostao autistični dječak, možemo i podsjetiti da su brojne znanstvene studije utvrdile nepobitnu povezanost dječjih cjepiva sa ogromnim porastom autizma kod djece.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp