Josip Malbaša – Isus je rekao – Ne možete služiti Bogu i bogatstvu

Josip Malbaša – Isus je rekao – Ne možete služiti Bogu i bogatstvu

Isus je bio čovjek s božanskom Svijesti koji je sišao s “nebesa” što znači da je podjednako bio i Bog koji je jednostavnim riječima pokušao približiti velike Istine malim ljudima…

Reče Isus: Ovo je čisto duhovno svjedočenje i velika Istina u svakoj izrečenoj riječi. Nitko ne može služiti dvojici gospodara.. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će uz jednoga prijanjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu..!

Zato kažem vam: Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti ni za tijelo svoje u što ćete se obući.. Zar život nije vrjedniji od jela i tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske. Ne siju ne žanju niti sabiru u žitnice pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vrjedniji od njih?

A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat? I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane kako rastu. Ne muče se niti predu. A kažem vam ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih.. Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?

Nemojte, dakle, zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu.. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu a sve će vam se ostalo dodati.. Ne budite, dakle, zabrinuti za sutra.. Sutra će se samo brinuti za sebe.. Dosta je svakom danu zla njegova…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp