Nakon masovnog cijepljenja, masovnog testiranja i zatvaranja, Kinezi ponovno zatvaraju Šangaj i Peking

Kineske vlasti opet divljaju i kreću s novim terorom nad svojim stanovništvom, jer su nakon masovnog cijepljenja i brutalnog zatvaranja Šangaja zbog korona “prijetnje”  odlučile ponovno zatvoriti dijelove Šangaja i Pekinga, kako bi uveli masovne testove za “borbu” s virusom.

Šangaj i Peking izdali su nova upozorenja zbog covid-A 19, a dijelovi ovih kineskih gradova ponovno su uveli mjere zatvaranja i najavili masovne testove na korona virus za milijune stanovnika.

Najmnogoljudnija četvrt kineske prijestolnice najavila je zatvaranje zabavnih sadržaja, a vlasti u šangajskoj četvrti Minhang uvode potpunu karantenu za više od dva milijuna ljudi, nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze nakon nedavno ublaženih strogih dvomjesečnih mjera.

U Šangaju se pojavljuju novi slučajevi nakon dva mjeseca zatvaranja, a dužnosnici su potvrdili tri infekcije u popularnom kozmetičkom salonu Red Rose u centru grada, koji je ponovno otvoren 1. lipnja, kada je grad ukinuo mjere štednje. Objekt je u proteklih osam dana opslužio 502 korisnika iz 15 od 16 šangajskih okruga, izvijestili su lokalni mediji.

Vlasti su priopćile da je preliminarna istraga pokazala da neki od 16 zaposlenika salona nisu svakodnevno testirani na kovid-19, prema potrebi, te da je testirano 90.000 ljudi povezanih s osobljem ili kupcima Red Rosea.

Šangajski okrug Minhang najavio je da će u subotu provesti PCR testiranje za cjelokupnu populaciju i naložio stanovnicima da ostanu kod kuće dok to traje, a šest drugih okruga Šangaja također je najavilo masovno testiranje za vikend.

Nekoliko okružnih vlasti u Šangaju, koji ima 25 milijuna ljudi, također je izdalo obavijesti u kojima se navodi da će stanovnici tih okruga biti podvrgnuti dvodnevnoj karanteni i još 12 dana rigoroznog testiranja počevši od danas, navodi Reuters.

Kina je 8. lipnja prijavila 240 novih slučajeva covida-19, od kojih je 70 sa simptomima bolesti, a 170 asimptomatskih, objavila je u četvrtak Državna zdravstvena komisija Kine, prenosi Reuters.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp