Ivan Lovrinović – Neshvatljivo je kako naši umirovljenici stoički podnose stalni pad svoga standarda i tolika obećanja i laži

Uvijek kada pišem o umirovljenicima obuzme me neka vrsta ljutnje. Njih ima skoro 1,2 milijuna – jedna trećina stanovništva. Po tome oni mogu ama baš sve promijeniti i presudno utjecati na smjer kojim ide Hrvatska.

Po dosadašnjem iskustvu oni najvećim dijelom toga ili nisu svjesni ili im dosadašnje političke garniture odgovaraju unatoč stalnom siromašenju.

Upravo umirovljenici ne trebaju imati više straha ni od čega; jer nemaju što izgubiti i nemaju izravno nikoga nad glavom. Međutim, većinom ne izlaze na izbore, a ostali većinom podržavaju one koji njih i sve nas vode u propast.

Prosječna mirovina 1990.godine iznosila je čak 75% prosječne plaće u Hrvatskoj, a danas je to oko 38%!!! Oni su uistinu najveća žrtva tranzicije, pretvorbe, privatizacije, predstečajnih nagodbi…

Sada im obećavaju porast mirovina oko 10%, a to je na prosječnu mirovinu u HR oko 250 kuna. To je inflacija već pojela prije prve isplate. Neshvatljivo je kako naši umirovljenici stoički podnose stalni pad svoga standarda i tolika obećanja i laži.

A o njihovoj zdravstvenoj zaštiti da i ne govorim kao i mogućnosti smještaja u domove. Ne znam jesu li svjesni da svojom pasivnošću ili podrškom sadašnjoj vladi izravno rade protiv svoje djece i unučadi.

Shvatite konačno da ste ključni i da možemo zajedno promijeniti Hrvatsku.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp