Mislav Kolakušić – Proglašenje nafte i plina narodnim neprijateljima ću uništiti industriju i osiromašiti građane


Mislav Kolakušić u svom se govoru u europskom parlamentu osvrnuo na odluku Europskog parlamenta koji izglasao je zabranu proizvodnje dizelskih i benzinskih automobila na prijedlog HDZ-ovove europarlamentarne zastupnie” Sunčane Glavak. Nadodavši da Proglašenje fosilna goriva neprijateljima Europske unije je potpuno suludo. Jer na tim gorivima stvorili smo modernu civilizaciju i imamo standard kakav imamo. Njihova zabrana zasigurno će dovesti do značajnog pada standarda i povećanja siromaštva unutar EU.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

Poštovane kolege, poštovani građani, proglašavanje ugljičnog dioksida i fosilnih goriva narodnim neprijateljima država Europske unije je potpuno suludo.

Na tim gorivima mi smo stvorili modernu civilizaciju i imamo standard kakav imamo. Sada, nametanje enormnih novih poreza na sve proizvođače, koji normalno u tijeku proizvodnje emitiraju CO2, dovest će do kolapsa i katastrofe europskog gospodarstva.

Bit ćemo potpuno nekonkurentni u ostatku svijeta, a učinak na klimatske promjene, to što ćemo nas 500 milijuna učiniti, bit će potpuno zanemariv u odnosu na učinak što napravi devet i pol milijardi ljudi na svijetu.

Prije 30 godina Kinezi su živjeli u stanovima bez grijanja i vozili se biciklima jer bolje nisu mogli, a sada, u sljedećih 30 godina, to ćemo činiti mi u Europskoj uniji jer si bolje nećemo moći priuštiti.

Hvala!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp