Njemačka Vlada objavila: Nemamo više novčanih rezervi u proračunu za 2022.godinu


Njemačka savezna vlada dosegla je granicu svog fiskalnog kapaciteta zbog intervencije u pandemiji Covida-19, utjecaja rata u Ukrajini i klimatskog fonda, kazao je ministar financija u subotu. “Nema rezervi u saveznom proračunu za 2022. godinu”, izjavio je ministar Christian Lindner.

Ministar Lindner je izjavio da ne bi građanima trebalo pružiti daljnju financijsku potporu prije jeseni kako bi se ublažio utjecaj rastuće inflacije. “Savjetujem da se puste mjere koje su već poduzete kako bi mogle djelovati”, istaknuo je njemački ministar financija Lindner.

U mjesecu ožujku ove godine je Vlada najavila paket u vrijednosti od 16 milijardi eura kako bi pomogla potrošačima da se nose s rastućim cijenama energenata i smanje ovisnost o ruskom plinu. Proračuni njemačke uobičajeno ne prelaze ograničenje deficita od 0,35 posto bruto domaćeg proizvoda.

Kočnica za dugove kojom Njemačka kontrolira svoju zaduženost i deficite, suspendirana je od početka 2020. godine, a Vlada je planira vratiti u 2023. godini.

Ministar Linder je nedavno pozvao europske države na veću fiskalnu disciplinu i smanjenje prekomjernih deficita.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp