Kinezi ne odustaju od Covid-19 histerije! Dramatično upozoravaju na “eksplozivno” širenje virusa u Pekingu (Beijing)

Kinezi ne odustaju od Covid-19 histerije! Dramatično upozoravaju na “eksplozivno” širenje virusa u Pekingu (Beijing)

Glavni grad Kine, Peking (Beijing), doživljava “eksplozivnu” epidemiju COVID-19 povezanu s gužvom u kafićima, rekao je glasnogovornik vlade u subotu (11. lipnja) dok je trgovački centar Šangaj proveo masovno testiranje tijekom blokade kako bi spriječio skok novih slučajevima.

Pekinške vlasti priopćile su u subotu da je svih 61 novih slučajeva otkrivenih u gradu u petak (10. lipnja ove godine) posjetio ili povezan s Heaven Supermarket Barom.

Nedavna epidemija vrlo je eksplozivne prirode i široko rasprostranjena“, rekao je Xu Heiyang, glasnogovornik općinske vlade Pekinga na brifingu.

Peking je u subotu u 15 sati po lokalnom vremenu registrirao 46 novih lokalnih slučajeva, a svi su ljudi već u izolaciji ili pod nadzorom, rekao je zdravstveni dužnosnik Liu Xiaofeng.

Upozorenje je uslijedilo nakon novog pooštravanja ograničenja na COVID-19 u Pekingu u četvrtak, pri čemu su najmanje dvije županije zatvorile neke zabavne prostore nakon izbijanja epidemije u četvrti punoj noćnog života, shoppinga i veleposlanstava.

Iako je stopa zaraze u Kini iznimno niska prema svjetskim standardima, ona održava politiku “nulte COVID-19 pojave”, navodeći potrebu za zaštitom starijih osoba i zdravstvenog sustava, čak i dok druge zemlje uče živjeti u “suživotu” s korona virusom. Na kraju krajeva, virus je i krenuo na “put oko svijeta” iz Kine (Wuhan).

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp