Strava – Zapad tvrdi da Putinovi agenti na putovanjima sakupljaju njegov izmet i vraćaju ga u Rusiju

Strava – Zapad tvrdi da Putinovi agenti na putovanjima sakupljaju njegov izmet i vraćaju ga u Rusiju

Čak i prije nego što je počela ruska vojna operacija u Ukrajini, kružile su brojne glasine o Putinovom zdravlju, od kojih su neke bile toliko bizarne da su se mogle svrstati samo u najhrabrije teorije zavjere. Ovaj put, čini se, pojavio se novi kandidat za najekscentričniju tvrdnju.

Dok se beskrajni val glasina raspršuje, nove tvrdnje sada sugeriraju da ruski predsjednik Vladimir Putin nosi kovčeg pun vlastitog izmeta i urina jer se boji da bi to otkrilo previše informacija o njegovom zdravlju ako padne u pogrešne ruke.

Tvrdnje koje dižu obrve objavio je francuski tjednik Paris Match, koji se poziva na “neizravne izvore” na Bliskom istoku.

Koliko god smiješno zvučalo, prema publikaciji, dužnosnik Federalne sigurnosne službe (FSO), koji je odgovoran za sigurnost ruskih dužnosnika, skupio je Putinov izmet 2019. tijekom njegova posjeta Saudijskoj Arabiji. Prema priči, čak je navodno snimljen kako izlazi iz kupaonice držeći kutiju – vjerojatno napunjenu dragocjenim predsjedničkim izmetom.

Što se tiče priče o strogo povjerljivom skladištenju izmeta, ista praksa je navodno učinjena i tijekom Putinovog posjeta Francuskoj u svibnju 2017. U oba navrata rečeno je da je agent FSO-a izmet ruskog predsjednika stavljao u za to predviđene džepove, da ne bi ostavio trag, vratiti sve na zemlju u posebnom koferu.

I svakako, u najboljoj tradiciji zastrašivanja agenata KGB-a, FSO mora nadzirati da osoblje veleposlanstva upoznato s operacijama zadrži apsolutnu povjerljivost.

Ali priča se tu ne završava, ljudi. U intervjuu za Fox News, još jedan “stručnjak” za takve intimne stvari dao je “all in”.

Rebecca Koffler, predsjednica Doctrine & Strategy Consultinga i bivša obavještajna časnica DIA-e, rekla je mreži da se “Putin boji mogućnosti da bilo kakve informacije o njegovom zdravlju dođu u ruke stranih obavještajnih službi“.

Želi projicirati sliku da će vladati Rusijom na neodređeno vrijeme kako bi spriječio svaki kaos vezan uz promjenu vlasti“, dodala je.

Prema Kofflerovim riječima, Putin se vjerojatno boji da će izmet poslužiti kao dokaz da pati od nekakvih zdravstvenih komplikacija.

Iako postoji mnogo nagađanja da Putin ima smrtonosnu bolest, obavještajni podaci o njegovom zdravlju su neuvjerljivi“, rekla je Koffler. 

“Osim neizlječive bolesti, Putin će vjerojatno biti predsjednik Rusije barem do 2024., a možda i do 2036. s obzirom na to da mu je popularnost naglo porasla nakon vojne operacije u Ukrajini.

Razna nagađanja o Putinovom zdravlju i praksi – od kojih su neka prenijeli ruski mediji – tvrde da se predsjednik često kupa u rogovima sobova i putuje sa svojim medicinskim osobljem. Povremeno su neki čak navodili da su se oni bliski Putinu prisiljavali na testiranje nekoliko puta tjedno, kao i na karantenu prije izravnog sastanka, kako ga ne bi zarazili COVID-19 i drugim bolestima.

Međutim, brojni ruski i strani dužnosnici, koji su se osobno sastali s Putinom, demantirali su takve tvrdnje. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prošlog je tjedna rekao da se ruski predsjednik osjeća odlično i da u potpunosti obavlja svoje javne dužnosti, savjetujući one koji sumnjaju da gledaju osobno u Putina.

Znate, predsjednik Putin se svaki dan pojavljuje u javnosti. “Možete ga vidjeti na ekranima, čitati njegove govore, slušati njegove govore“, rekao je Lavrov. “Mislim da normalni ljudi ne mogu primijetiti bilo kakve simptome bolesti kod ovog čovjeka.”

Nekoliko puta ove godine, kako nagađanja rastu – neka se pozivaju na potpuno bizarne dokaze – Kremlj je bio prisiljen osporiti tvrdnje o pogoršanju Putinovog zdravlja. Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik, istaknuo je u ožujku da je Putinovo mentalno i fizičko zdravlje “normalno “.

Ankete trenutno pokazuju da Putin ima oko 81% popularnosti u Rusiji.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp