Wi-Fi mreža na visokim frekvencijama emitira elektromagnetno zračenje koje može potaknuti rast tumora i izazvati rak

Kod kuće i na poslu, desetine bežičnih mreža emitiraju nevidljive radio valove kroz naš prostor i naše tijelo. Logično je da se zapitamo o tome kakav bi efekt sva ta bežična zračenja mogla imati na naše zdravlje?

Vrsta zračenja koje proizvodi wi-fi mreža bila je desetljećima predmet znanstvenog ispitivanja, kaže John Mulder, profesor emeritus radijacijske onkologije na Medicinskom Sveučilištu u Wisconsinu.

Jednako kao i vaš mobilni telefon, Wi-Fi ruteri također šalju i primaju informacije koristeći radio valove, koji su oblik EMG zračenja“, kaže Mulder.

Istraživanja o radio valovima i ljudskom zdravlju sežu barem do 1950-ih, kada je postojala zabrinutost da će vojnici mornarice biti izloženi moćnom brodskom radaru. Imamo oko 60 godina istraživanja o vrsti radijacije koja je povezana s Wi-Fi mrežom“, kaže Moulder.

Sva ta istraživanja su nas naučila da na visokim frekvencijama, elektromagnetno zračenje može potaknuti rast tumora i izazvati rak. Čak i na nižim frekvencijama, veoma visoke razine izlaganja EMG zračenju mogu vas povrijediti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp