Bogataši neće morati prelaziti na električne automobile od 2035. godine zahvaljujući Amandmanu 121, EU parlamenta

Bogataši neće morati prelaziti na električne automobile od 2035. godine zahvaljujući Amandmanu 121, EU parlamenta

Proizvođači automobila u malim serijama moći će podnijeti zahtjev za izuzeće od ograničenja emisije CO2 od 0 g/km, što znači da ćete moći voziti dizelaše, ako ste dobro „potkoženi“.

Novi automobili čiji motori ispuštaju ugljični dioksid moći će se kupiti u EU tek do kraja 2035. godine, odlučio je prije nekoliko dana Europski parlament. Prema EU-u, postupno će se prelaziti na električne automobile ili automobile na vodik ili produžiti životni ciklus rabljenih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem proizvedenim do tog datuma što je moguće duže.

No, za motore s unutarnjim izgaranjem još ima nade, ali samo  za „pernate životinje“.

Izglasan je takozvani “Amandman 121” koji su donijeli zastupnici u Europskom parlamentu.

Dotični amandman navodi da se ograničenja neće odnositi na proizvođače koji prodaju manje od 1000 automobila godišnje, a oni koji prodaju između 1000 i 10.000 automobila moći će podnijeti zahtjev za odstupanje od općeg pravila.

Uglavnom se radi o proizvođačima koji izrađuju najskuplje, tehnološki najnaprednije aute poznate u svijetu. Brandovi čiji kupci imaju privilegiju ne brinuti se koliko košta primjerak limenog ljubimca.

Oni brandovi koji imaju velike budžete i vjerojatno mogu računati na razumijevanje bogatih i ekološki osviještenih kupaca, neće se uopće brinuti o tome.

Sve je to dio takozvane Agende o klimatskim promjenama Svjetskog ekonomskog foruma, koji s tobože plemenitim idejama, guraju čovječanstvo u propast i beznađe.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp