Bogataši neće morati prelaziti na električne automobile od 2035. godine zahvaljujući Amandmanu 121, EU parlamenta


Proizvođači automobila u malim serijama moći će podnijeti zahtjev za izuzeće od ograničenja emisije CO2 od 0 g/km, što znači da ćete moći voziti dizelaše, ako ste dobro „potkoženi“.

Novi automobili čiji motori ispuštaju ugljični dioksid moći će se kupiti u EU tek do kraja 2035. godine, odlučio je prije nekoliko dana Europski parlament. Prema EU-u, postupno će se prelaziti na električne automobile ili automobile na vodik ili produžiti životni ciklus rabljenih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem proizvedenim do tog datuma što je moguće duže.

No, za motore s unutarnjim izgaranjem još ima nade, ali samo  za „pernate životinje“.

Izglasan je takozvani “Amandman 121” koji su donijeli zastupnici u Europskom parlamentu.

Dotični amandman navodi da se ograničenja neće odnositi na proizvođače koji prodaju manje od 1000 automobila godišnje, a oni koji prodaju između 1000 i 10.000 automobila moći će podnijeti zahtjev za odstupanje od općeg pravila.

Uglavnom se radi o proizvođačima koji izrađuju najskuplje, tehnološki najnaprednije aute poznate u svijetu. Brandovi čiji kupci imaju privilegiju ne brinuti se koliko košta primjerak limenog ljubimca.

Oni brandovi koji imaju velike budžete i vjerojatno mogu računati na razumijevanje bogatih i ekološki osviještenih kupaca, neće se uopće brinuti o tome.

Sve je to dio takozvane Agende o klimatskim promjenama Svjetskog ekonomskog foruma, koji s tobože plemenitim idejama, guraju čovječanstvo u propast i beznađe.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp