Na području regionalnog urbanog centra Zaporožje postoje najmanje tri biološka laboratorija

Na području regionalnog urbanog centra Zaporožje postoje najmanje tri biološka laboratorija

Moskva – Na teritoriju regionalnog urbanog centra Zaporožje, koje je pod kontrolom ukrajinske vojske, nalaze se najmanje tri biološka laboratorija, a svi ti objekti dobro su čuvani, upozorio je danas član Glavnog vijeća civilne uprave Zaporožja – Vladimir Rogov.

Rogov je rekao da su u tim objektima ranije provedene mjere evakuacije, tijekom kojih su grad napustili stručnjaci sa Zapada.

Znamo da se tamo provode mjere evakuacije od početka specijalne vojne operacije. Njihovo osoblje – državljani nekih zapadnih zemalja, uglavnom iz Sjedinjenih Država, otišli su i odnijeli velike količine opreme. Sigurnost nije povučena”, rekao je Rogov za Tas s.

U dokumentu u koji je izvjestitelj ruske agencije imao uvid stoji da su po nalogu kabineta predsjednika Volodimira Zelenskog ljudi iz Glavnog arhiva ukrajinskog Ministarstva obrane hitno uništili osobne dosijee ukrajinskog istraživačkog i vojnog osoblja, kao i kao predstavnici američkih vojnih bioloških laboratorija.

U dokumentu stoji da je Glavni vojni arhiv na redu. Uz upute dobivene iz Ureda predsjednika, bio je zadužen za hitno uklanjanje osobnih dosjea vojnog osoblja, stručnjaka i drugih djelatnika Ukrajinskog centra za javno zdravstvo, Instituta za kugu Mečnikov i Laboratorijskog centra za promet Žitomir, koji su surađivali s američkim vojnim biolozima iz Metabiota i Batele.

Prethodno je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov upozorio da su tijekom rata u Ukrajini ruske snage naišle na dokaze koji potvrđuju da je režim u Kijevu “hitno očistio tragove vojno-biološkog programa koji se provodi u Ukrajini koji financira američko Ministarstvo obrane“.

Prema riječima Konašenkova, osoblje tih ukrajinskih laboratorija, za koje tvrdi da ih vodi Pentagon, potvrdilo je da je 24. veljače izdana naredba za hitno uklanjanje vrlo opasnih patogena, poput kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp