Karl Lauterbach: Njemačku zahvatio ljetni val pandemije

Karl Lauterbach: Njemačku zahvatio ljetni val pandemije

Ljetni val pandemije zahvatio je Njemačku, rekao je njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach i dodao kako je to “teška tranzicijska faza”. Država bi trebala biti bolje pripremljena za jesen nego prošle godine, rekao je Lauterbach na medicinskoj konferenciji u Rostocku u četvrtak.

Trenutno se, primjerice, razmišlja kako bi se nastavilo s cijepljenjem, pojasnio je Lauterbach. Kada je riječ o novim cjepivima, njemačka vlada blisko surađuje s proizvođačima.

“Očekujemo da će ova cjepiva biti dostupna do kraja kolovoza, vjerojatno bliže sredini rujna”, najavio je Lauterbach. Postoje i vrlo pouzdani lijekovi, dodao je, koji se nedovoljno koriste.

Potrebni su i testovi na koronavirus koji ne samo da mogu pokazati učestalost infekcije, već i pomoći u prekidu lanaca infekcije. Istovremeno, razmjena podataka mora biti puno brža nego prije.

Nije prihvatljivo da se o podacima poput popunjenosti bolnica ili osoblja, izvještava s velikim zakašnjenjem. U rujnu, a najkasnije u listopadu s radom će početi digitalni sustav za priopćavanje informacija o spomenutoj zarazi. Sve u svemu, kao što možemo vidjeti, priča o pandemiji se nastavlja i kao da nema kraj.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp