Dr. Scott Gottlieb svima nama preporuča cijepljenje protiv virusa majmunskih boginja jer je virus jako izdržljiv


Prije no što se osvrnemo na izjavu Scotta Gottlieba o majmunskim boginjama, možda ne bi bilo loše podsjetiti na njegovu bogatu karijeru po kojoj se vidi njegova umreženost, odnosno povezanost s državnim institucijama, farmaceutskom industrijom i medijima. Od čovjeka s njegovim referencama možemo očekivati samo da nam kaže što nam sustav novo sprema, jer on to zasigurno zna i dobio je zadatak s vrha da djeluje u tom smjeru. 

Scott Gottlieb (rođen 11. lipnja 1972.) američki je liječnik i investitor koji je služio kao 23. povjerenik Uprave za hranu i lijekove (FDA) od svibnja 2017. do travnja 2019. godine. Trenutno je viši suradnik u konzervativnom think tanku American Enterprise Institute (AEI), partner u tvrtki rizičnog kapitala New Enterprise Associates (NEA), član upravnog odbora proizvođača lijekova Pfizer, Inc, član upravnog odbora tvrtke Illumina, Inc., suradnik kabelske mreže financijskih vijesti CNBC i čest gost u CBS News programu ‘Face the Nation’. Izabrani član Nacionalne medicinske akademije, Gottlieb je autor najprodavanije knjige The New York Timesa ‘Uncontrolled Spread’ (Nekontrolirano širenje), o pandemiji COVID-19 i ranjivosti nacionalne sigurnosti koju je ova pandemija otkrila.

Prije nego što je postao povjerenik FDA-e, bio je klinički docent na Medicinskom fakultetu Grossman Sveučilišta u New Yorku, zamjenik FDA-ova povjerenika za medicinske i znanstvene poslove, venture partner s New Enterprise Associates, član odbora za politiku Leukemia & Lymphoma Society , visoki dužnosnik u Centrima za Medicare & Medicaid usluge i član Federalnog odbora za politiku informatičke tehnologije u zdravstvu, koji savjetuje Ministarstvo zdravstva i ljudskih usluga Sjedinjenih Država o informacijskoj tehnologiji zdravstvene skrbi. Prethodno je bio stalni suradnik u AEI-ju od 2007. do 2017., prije nego što se pridružio FDA kao povjerenik u svibnju 2017. godine.

Dr. Scott Gottlieb izjavio je da je virus majmunskih boginja jako izdržljiv i kako može dugo živjeti izvan domaćina, primjerice – na predmetima kao što su deke i odjeća te zbog toga predlaže praćenje kontakata ljudi i cijepljenje protiv tog virusa kako ne bi izazvao probleme u sredinama u kojima se pojavi.

“Ovo je virus koji je super stabilan izvan ljudskog domaćina tako da može živjeti na predmetima poput deka i sličnih stvari. Mogao bi biti ometajući u područjima gdje se to širi.”, izjavio je Dr. Scott Gottlieb.

Kao što vidimo, sada se ponovno igra na kartu straha i želi zaplašiti ljude s novim, vrlo izdržljivim virusom kako bi se ljude privoljelo na cijepljenje protiv istog. Pravo je pitanje – kome danas još uopće možemo vjerovati? Ničiji životopis više nije dovoljan da nas uvjeri u vjerodostojnost nečijih riječi. Ovaj je svijet vrlo sklon korupciji i teško je razaznati istinu od laži, pogotovo onda kada znamo kako se laži lijepo pakiraju i kako vole biti smještene u usta moćnika i njihovih plaćenika. Za očekivati je da će u danima pred nama brojni umreženi doktori bliski sustavu nastaviti s propagandom nekog novog cjepiva ako je tako odlučeno na vrhu. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp