Nevjerojatno – Otmica djeteta nasred ulice prošla bez ikakve reakcije prisutnih prolaznika

Ovaj izvrstan društveni eksperiment prikazuje sliku današnjeg društva na pomalo šokantan način. Naime, radi se o simulaciji otmice na temelju koje se analiziraju reakcije prolaznika koji ostaju potpuno ravnodušni unatoč činjenici da se otmica odvija pred njihovim očima, doslovno pred njihovim nosom.

Materijalizam je u potpunosti razorio međuljudske odnose, ugušio empatiju u ljudima i pretvorio ljude u bešćutne robote – prolaznike bez duše. Žalosno. Morali bismo se zamisliti nad ovim scenama. Pogledajmo kako je izgledao taj eksperiment…

I, upitajmo se – može li nam svima skupa biti bolje? Ne bi li bilo bolje primijetiti čovjeka kraj nas? Nije li bilo dosta te otuđenosti koja nas je sve obuzela?

Došli smo do točke usijanja koliko na lokalnoj, toliko na globalnoj razini, a ponajviše na onoj humanoj. Potrebno nam je resetiranje. Ali resetiranje po našoj mjeri, a ne po mjeri globalnih moćnika.

Ako smo izgradili društvo na lošim temeljima, to ne znači da društvo takvo mora i ostati, zar ne? Izbor je isključivo na nama. Na svakome od nas osobno.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp