Meta pokreće digitalnu trgovinu odjeće u kojoj možete kupiti odjeću za svoje avatare


Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg najavio je ovih dana da tvrtka pokreće trgovinu digitalne dizajnerske odjeće pod nazivom „Meta Avatars Store“. Zuckerberg je to objavio tijekom Instagram Live-a s potpredsjednicom Instagrama za modna partnerstva Evom Chen.

Nepoznato je koliko će ljudi zapravo htjeti izdvojiti novac kako bi svoje avatare obukli u dizajnersku odjeću, ali Zuckerberg vidi nove modne opcije odjeće kao način na koji se korisnici mogu izraziti putem svojih avatara.

Nova virtualna trgovina pokreće se na Facebooku, Instagramu i Messengeru te će korisnicima omogućiti kupnju digitalne odjeće za svoje avatare. Trgovina će se početi otvarati sljedeći tjedan i u početku će nuditi digitalnu odjeću brandova Balenciaga, Prada i Thom Browne. Meta nije otkrila nikakve informacije o cijenama za ovu digitalnu odjeću. Vrijedi napomenuti da će besplatne opcije odjeće za Meta avatare i dalje ostati dostupne.

Zuckerberg je rekao da Meta planira učiniti trgovinu otvorenim tržištem na kojem programeri mogu kreirati i prodavati odjeću.

“Pokrećemo našu prodavaonicu Avatara na Facebooku, Instagramu i Messengeru kako biste mogli kupiti digitalnu odjeću za stiliziranje svog avatara”, rekao je Zuckerberg u izjavi. “Digitalna roba bit će važan način izražavanja u metaverzumu i veliki pokretač kreativne ekonomije. Uzbuđen sam što ću dodati još robnih marki i uskoro ovo dovesti i u VR.”

„Meta Avatars Store“ počet će raditi sljedeći tjedan u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Tajlandu i Meksiku. Tvrtka uskoro planira uvesti nove brandove za ovu nesvakidašnju trgovinu.

Ova trgovina pokrenuta je nakon što je Meta radila na poboljšanju svojih avatara dok nastavlja ulagati u izgradnju metaverzuma. Ranije ove godine, Meta je lansirala svoje 3D avatare na Instagram i izbacila ažurirane avatare na Facebook i Messenger. Ažuriranje je avatarima donijelo više izraza lica, nijansi kože, a poboljšala se i pristupačnost avatarima putem raznih uređaja. Tvrtka sada također omogućuje korisnicima da dovedu isti avatar na sve Meta platforme, uključujući VR.

Izvor: https://techcrunch.com/

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp