Hillary Clinton: Putin je seksist – Ako Trump pobijedi na izborima 2024., pobijedit će i Rusija


Hillary Clinton prisjetila se svog sastanka s Putinom gdje je kako kaže, raširio noge i bio vrlo seksistički nastrojen

Prema njezinom mišljenju, jedini realan put do pobjede Rusije u Ukrajini bio bi Trumpov reizbor 2024. godine.

Američka političarka i bivša državna tajnica u mandatu Baracka Obame, Hillary Clinton dala je sjajan intervju za Financial Times.

Ona je, među ostalim, komentirala rusku invaziju na Ukrajinu rekavši da se ne slaže s američkim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom koji je nedavno rekao da bi Ukrajina možda morala ustupiti teritorij Vladimiru Putinu kako bi prekinula rat.

“Morate odati počast Kissingeru za njegovu dugovječnost, ako ništa drugo. On samo nastavlja. Nikad nisam mislila da Zbigniew Brzezinski ima romantičan pogled na Ruse poput Kissingera. On toliko cijeni svoj odnos s Putinom, rekla je bivša predsjednička kandidatkinja koju je na izborima 2016. pobijedio Donald Trump.

Upitana za ruskog čelnika, za kojeg je svojedobno rekla da “nema duše jer je bivši pripadnik KGB-a”, vratila se “njegovoj ulozi” na američkim izborima 2016. godine, za koju smatra da je osveta za njenu izjavu dok je bila Državna tajnica 2012. Godine, u znak potpore prodemokratskim prosvjedima protiv njegova povratka na mjesto predsjednika Rusije.

Ispričala je anegdotu o večeri u jednom restoranu u Londonu prije nekoliko godina, gdje su gosti raspravljali o mudrosti širenja NATO-a nakon Hladnog rata.

Nakon nekog vremena konobar ih je prekinuo rekavši: “Prije nego što uzmem vašu narudžbu, ja sam iz Poljske i imam samo jedno za reći: nikada ne vjerujte Rusima!”, prisjeća se s odobravanjem Clinton.

Hillary Clinton nedavno je oštro kritizirala ruskog predsjednika, s kojim se tijekom svog mandata nekoliko puta susrela, rekavši da “ne voli kritičare, pogotovo ako su žene”.

Sada je to ponovila i dodala da je Putin bio jako seksistički nastrojen prema njoj te da joj je jednom prilikom rekao da je “bolje da se ne svađa sa ženama”.

Imali smo neke zanimljive, čak i korisne interakcije privatno, a onda bi se pozivali novinari i on bi rekao nešto uvredljivo o Americi. Onda bi samo nastavio tim tempom. A, da bi pojačao svoj dojam, namjerno bi raširio noge.

Prema njenom mišljenju, jedini realan put do pobjede Rusije u Ukrajini bio bi Trumpov reizbor 2024. godine.

Da je Trump pobijedio 2020. godine, on bi se povukao iz NATO-a – ne sumnjam u to, rekla je ona i dodala da je generalno najvažnije pobijediti na slijedećim izborima jer je „alternativa previše strašna”, istaknula je Clinton.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp