Guvener Floride Ron DeSantis suprostavio se Bidenovoj administraciji i odbio mRNA cjepiva za bebe


Guverner Floride Ron DeSantis optužio je Bijelu kuću da laže o promjeni državne politike naručivanja cjepiva protiv COVID-19 i rekao da su mainstream mediji odlučili dodatno pojačati tu laž.

Nakon što je CDC potpisao odluku o ukidanju cijepljenja djece od 6 mjeseci do 5 godina protiv COVID-a u Americi, DeSantis je odmah reagirao rekavši da se tako nešto neće provoditi na Floridi, nakon čega je Bijela kuća poručila da će Florida morat promijeniti svoju politiku i naručiti kontroverzna mRNA cjepiva za djecu.

DeSantisovi komentari došli su u vrijeme dok je guverner odgovarao na pitanje o raspravi o cijepljenju protiv COVID-a 19 od petka, DeSantis je rekao da je Bijela kuća lagala o promjeni politike. U petak je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla za McClatchy News u Washingtonu da je država promijenila smjer naručivanjem mRNA cjepiva za djecu od 6 mjeseci do 5 godina.

Na događaju u Callahanu, te kroz izjave Ministarstva zdravstva Floride u petak, DeSantis je kategorički zanijekao da je došlo do takve promjene politike.

“Bijela kuća laže o tome, iznenađenje. “Nije iznenađujuće što Bijela kuća laže, definitivno nije iznenađujuće što će mainstream mediji intenzivirati laž, jer to je ono što oni rade”, rekao je DeSantis.

Nećemo imati nikakve programe za cijepljenje beba od 6 mjeseci mRNA cjepivima. To je samo stvarnost. Vjerujem da su mislili da će se dogoditi to da ćemo se toga sramiti.”

DeSantis je rekao da je Florida slijedila politiku europskih zemalja, preuzimajući od njih neke od svojih političkih ideja, te rekao da neke od zemalja ne “dopuštaju modernizam osobama mlađim od 30 godina”. Iako guverner nije naveo niti jednu od zemalja na koje je konkretno mislio, rekao je da Florida neće naručivati ​​dječje doze mRNA cjepiva.

Oduvijek je bilo tako, nismo to još naručili i nećemo naručiti”, rekao je DeSantis.

Guverner je rekao da štićenici mogu razgovarati sa svojim liječnicima i pitati svoje pedijatre, rekavši da cijepljenje ne štiti od težih oblika bolesti.

Kao što je ranije objavljeno na WFLA.com, guverner je rekao: “Liječnici mogu dobiti cjepiva. Bolnice ga mogu dobiti, ali neće postojati državni program cijepljenja dojenčadi, male djece i novorođenčadi protiv COVID-a. „To nije nešto što mislimo da je prikladno.” Zaključio je DeSantis.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp