Šokantno – Sin Elona Muska Xavier želi promijeniti spol kako bi postao žena te se odreći očevog prezimena i zvati se Vivian Jenna Wilson


Sin Elona Muska, Xavier (18) podnio je zahtjev za promjenu spola kako bi postao žena po imenu Vivian Jenna Wilson te izjavio kako je to zato što – „više ne živim sa svojim biološkim ocem niti želim biti u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način, niti u bilo kojem obliku.“

Šokantno, ali istinito, sin Elona Muska, Xavier (18) podnio je zahtjev za zakonsku promjenu spola iz muškog u ženski i gubitak svog prezimena. Još u travnju je podnio zahtjev da uzme djevojačko prezime svoje majke i želi se zvati Vivian Jenna Wilson.

Xavier je u podnesku kalifornijskog suda napisao da ne želi biti vezan za oca Muska ni na koji način, niti u bilo kojem obliku.

Poduzetnik Musk (50) dobio je blizance Xaviera i Griffina sa svojom prvom suprugom, kanadskom spisateljicom Justine Wilson 2004. godine.

Saslušanje o zahtjevu zakazano je za petak i održat će se pred sucem u Santa Monici u Kaliforniji.

Osamnaestogodišnji sin Elona Muska podnio je sudske dokumente kojima traži zakonsku promjenu spola iz muškog u ženski i trajni gubitak prezimena, navodeći sljedeće: „Više ne živim s ocem, niti želim biti u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način, niti u bilo kojem obliku.“ Koji je razlog ovakvoj odluci, javnosti nije poznato.

Xavier Musk, 18, podnio je papirologiju u Santa Monici u Kaliforniji 18. travnja, tražeći da bude poznat kao Vivian Jenna Wilson. Transrodna tinejdžerica je objasnila da želi uzeti majčino prezime kako bi se udaljila od svog oca.

Nije komentirao prima li financijsku potporu od svog oca – čije bogatstvo od 213 milijardi dolara ga čini najbogatijim čovjekom na svijetu – i da li se možda njegovo gađenje na njegove ludosti proteže na odbijanje bilo kakve daljnje pomoći.

Ako Xaviera uskoro spomenemo kao kći Elona Muska, oslovit ćemo ga kao Vivian i govoriti o njemu iliti tada već njoj u ženskom rodu. Musk je bio u braku s Xavierovom iliti uskoro Vivianinom majkom, kanadskom spisateljicom Justine Wilson, od 2000. do 2008. godine. Njihov prvi sin, Nevada, rođen je 2002. i umro je od sindroma iznenadne smrti dojenčadi (SIDS) u 10. tjednu života. Par je potom dobio sinove blizance – Xaviera i Griffina – i trojke: Damiana, Kaija i Saxona, koji sada imaju 16 godina.

Pet dječaka tinejdžera nisu se previše isticali u javnosti, unatoč tome što njihov otac ima zajedničko skrbništvo s njihovom majkom. Musk također ima dvoje djece, sina X Æ A-XII i kći Exu Dark Sideræl, koju skraćeno zovu Y, s kanadskom pjevačicom Grimes (na naslovnoj fotografiji lijevo), a koja je sada navodno u vezi s transrodnom osobom (rođenom kao muškarac, a sada je žena) Chelsea Manning, američkom vojnikinjom i zviždačicom (na naslovnoj fotografiji desno). Sudbina je htjela da se Elon Musk sada ponovno mora suočiti s problemom transrodnih osoba, no ovoga puta u pitanju je njegov sin koji će po svemu sudeći postati njegova kći.

Nejasno je što stoji iza Xavierova odbijanja bliskosti s ocem i sramoćenja njegova oca, na tako javan način. Musk još nije komentirao ovaj slučaj, a nepoznato je je li uopće bio svjestan ovog Xavierovog plana prije njegova podnošenja sudskih dokumenata.

Musk je više puta govorio o raznim transrodnim pitanjima i u nekoliko je navrata zbog svojih stavova bio označen kao anti-gej i anti-trans (transfobična) osoba. Prošle godine se požalio na ljude koji koriste svoje zamjenice na krivi način i rekao da je obožavatelj guvernera Floride Rona DeSantisa kojeg je LGBTQ zajednica osudila zbog njegovog zakona kojim se sprječava rasprava o rodnom identitetu i homoseksualnosti u učionicama.

Izvor: Harriet Alexander, Daily Mail; YouTube

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp