Deutsche Bank prisiljava zaposlenike da instaliraju softver za praćenje kako bi pratili svoje pozive i poruke


Nakon niza skandala odnosno otpuštene menadžere koji su plaćali račune striptiz klubova ili slali poruke kolegama sa slikama S&M-a te naravno – 150 milijuna dolara kazne koju su platili “za značajne propuste” u vezi s Jeffreyjem Epsteinom – Deutsche Bank je sada postala Big Brother za svoje zaposlenike jer se pojačao pritisak vlade da pojača nadzor.

Kako su objavili američki mediji, najveći njemački zajmodavac počeo je zahtijevati od određenih bankara da preuzmu i instaliraju mobilnu aplikaciju za nadzor Movius, koja osoblju omogućuje praćenje poziva, tekstualnih poruka i razgovora na WhatsAppu, tvrde ljudi upoznati s tim pitanjem.

Movius ima partnerstva s raznim telekomima, kao što su Spring, Telstra, Telefonica i Blackberry, a koristilo ga je nekoliko financijskih institucija tijekom pandemije za praćenje zaposlenika koji rade od kuće, posebno onih sa strogo reguliranim ulogama kao što je trgovina.

DB je instalirao softver na telefone zaposlenika tijekom proteklih nekoliko tjedana, nakon nekoliko neugodnih situacija visokog profila u koje su uključeni rukovoditelji DWS-a i WhatsAppa.

Bivši izvršni direktor Deutscheove podružnice za upravljanje imovinom, DWS, označio je navodnu opsežnu upotrebu WhatsAppa od strane odlazeće izvršne direktorice Asoke Verman i drugih rukovoditelja DWS-a u pritužbi zviždača njemačkom financijskom nadzornom tijelu BaFin, navode američki mediji.

Credit Suisse, HSBC i JPMorgan posljednjih su godina imali problema s komunikacijom zaposlenika. Credit Suisse otpustio je jednog investicijskog bankara nakon što je koristio neodobrene aplikacije za razmjenu poruka za komunikaciju s klijentima, dok je HSBC-ov odjel za usklađenost proveo istragu o korištenju osobnih poruka početkom ove godine, što je rezultiralo otpuštanjem neimenovanog FX trgovca zbog brokera koji je kupio karte za sportski događaj.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp