Marina Papec – Je li odnos sa srodnom dušom uvijek rajsko iskustvo?


S obzirom da se puno bavim temom srodnih duša i da je ta tema polazišna točka u oba moja romana, često mi se ljudi obrate s dilemom koja se odnosi na to da imaju snažni osjećaj da su susreli takvu dušu, a često i stupili s njom u neku vrst odnosa, ali da taj odnos pritom nije pun razumijevanja, sklada i mira kako su očekivali, već da je prožet raznim turbulencijama, bolnim trenucima, padovima, nerazumijevanjem i slično i je li to u tom slučaju uopće moguće ako se radi o srodnoj duši?

Ovo je itekako moguće i vrlo je česta pojava jer susreti srodnih duša imaju višu misiju i širu sliku od samog ovozemaljskog odnosa. Ponekad su čudesno skladni (ako su obje duše u odnos stupile čiste, odnosno, ako su prije toga otpustile programe, terete i blokade) i tada se iz tog odnosa najčešće razvija neki dar ili blagoslov za širu zajednicu.

To se može manifestirati tako da odnos inspirira pojedinca da iznese pred svijet svoje duhovne darove i tako ga oplemenjuje i slično. No, odnosi srodnih duša znaju biti i sve drugo, samo ne skladni. To je stoga jer takvi odnosi služe pročišćavanju i osvješćivanju pojedinca i navode nas da se kroz duboko povezivanje s drugim, a što je u svojoj osnovi povezivanje s nama samima, zapitamo o sebi i osvijestimo koje to još programe u sebi nosimo, a potrebno ih je otpustiti.

Ako je jedna strana u odnosu protočnija, drugim riječima, čišća po pitanju potisnutih uvjerenja, obrazaca, blokada i slično, ona će svojim energetskim poljem na jednoj razini nesvjesno “izazivati” ovu drugu stranu da se pročisti i oslobodi. No, druga strana to obično neće vidjeti takvim, već joj se mogu aktivirati programi da je se ne razumije, ne prihvaća, da nije dovoljno dobra i slično, što na ljudskoj razini odnosa može izazivati konflikt.

Isto tako, osobi koja je na višoj razini svijesti, u smislu da je ranije otpustila mnogo toga i samim time ima finiju, rafiniraniju energiju, može ponekad “grublja” energija druge osobe koja je obilježena s više programa, umnih obrazaca i slično biti teška, čak i na fizičkoj razini, pa se ona uslijed toga s vremena na vrijeme kreće povlačiti, a što ponovno može izazvati konflikt.

Krajnji je cilj ovih odnosa pročišćavanje i susret u lakoći. Pa tko izdrži. Put nije lak, ali je čaroban. Držite se. Tu sam, kao Ljubavni Putokaz. Hvala, Živote.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp