Nešto se opako valja iza brda: Putin se sastao s predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom

Nešto se opako valja iza brda: Putin se sastao s predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u St. Petersburgu s izvršnim predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom

Putin je tijekom sastanka istaknuo važnost i značajne prednosti Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu kao međunarodne platforme koja podupire ljude u njihovim nastojanjima da otvoreno rade u okviru postojećeg međunarodnog prava i uspostave kontakte između poslovnih ljudi i državnih dužnosnika.

“Uvijek smo održavali odnose s vašim forumom koji ste osnovali i nastavit ćemo ga podržavati. I, naravno, ruski predstavnici su uvijek sudjelovali i sudjelovat će u događajima koje održavate. Sa svoje strane održavamo slične događaje koji, naravno, prije svega imaju za cilj uspostavljanje poslovnih kontakata s ruskim partnerima. Znate da mi održavamo Peterburški ekonomski forum ovdje u Sankt Peterburgu, kao i na Dalekom istoku, u Sibiru i na jugu Rusije”, rekao je Putin.

Schwab je istaknuo da Svjetski gospodarski forum i Rusija imaju visoku razinu suradnje dugi niz godina: „Uvijek mi je bilo važno da ruski predstavnici sudjeluju u našim događajima u Davosu. To mi je uvijek bilo od posebne važnosti […]. Naš je cilj, kao što ste već spomenuli, jačanje suradnje gospodarstvenika i državnih tijela. Uvjereni smo da se značajni izazovi s kojima se danas suočavamo, bilo da se radi o klimatskim i ekološkim problemima ili problemima gospodarskog rasta, mogu riješiti samo suradnjom, točnije na globalnoj razini”.

Pozadina:

Tijekom SPIEF-a 2017. Zaklada Roscongress i Svjetski ekonomski forum (WEF) potpisali su memorandum o suradnji. Zaklada Roscongress ugošćuje Ruski dom, službenu rusku rezidenciju, tijekom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu od 2018.

Ruski dom u Davosu višenamjensko je mjesto za poslovne sastanke, pregovore i neformalnu komunikaciju između poslovnih čelnika, istaknutih političara, ekonomista, znanstvenika i predstavnika kreativnih profesija tijekom godišnjeg Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

U 2019. Ruski dom nije bio samo tradicionalno mjesto susreta predstavnika međunarodne poslovne zajednice i dužnosnika, već je služio i kao istaknuta platforma za raspravu na karti Davosa s posebnim formatom i slikom. Tijekom pet dana rada službena ruska rezidencija primila je preko 1500 gostiju iz 70 zemalja. Na mjestu je radilo više od 150 predstavnika medija. U rad Ruskog doma bili su uključeni članovi službene ruske delegacije, ključni ruski i strani poduzetnici, stručnjaci i vodeći ljudi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp