U Kanadi je završena izgradnja najveće tvornice na svijetu za proizvodnju jestivih insekata

U Kanadi je završena izgradnja najveće tvornice na svijetu za proizvodnju jestivih insekata

Čini se da su svjetski moćnici doista odlučili da ćemo u budućnosti jesti kukce. Dok se zbog navodne ptičje gripe ubijaju milijuni pilića i dok stotine tisuća krava misteriozno umiru u SAD-u, upravo je u Kanadi izgrađena najveća tvornica jestivih cvrčaka na svijetu.

Kanada je sada dom najveće svjetske farme cvrčaka, jer je građevinska tvrtka EllisDon na Twitteru objavila da je završena izgradnja nove tvornice Aspire Food Group u Londonu, Ontario.

Ogromna tvornica kojom upravlja Aspire, a koju CBC opisuje kao “globalnog industrijskog lidera u proizvodnji jestivih insekata”, proizvest će 9000 tona cvrčaka koje mogu konzumirati ljudi i kućni ljubimci, izvijestio je Canadian Manufacturing.

U priopćenju se također navodi da Aspire tvrdi da već ima narudžbe za sljedeće dvije godine, a Producer.com kaže da će oko četiri milijarde cvrčaka uskoro biti pušteno u rad.

S obzirom da troškovi hrane rastu diljem svijeta, tvrtka se nada da će više potrošača kupovati cvrčke kao jeftin izvor proteina.

U toj masivnoj tvornici, kojom se uglavnom upravlja putem umjetne inteligencije, radit će samo 60 zaposlenika. Tehnologija koju koristi Aspire čak je dovela tvrtku na godišnju listu 10 najboljih za umjetnu inteligenciju, koju je sastavio Međunarodni istraživački centar za VI (IRCAI), podskup Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu, London Inc. izvijestio.

Nagrade, koje će biti dodijeljene kasnije ove godine, dodjeljuju se tvrtkama koje koriste umjetnu inteligenciju kako bi unaprijedile UN-ove ciljeve održivog razvoja. Aspire Cricket Farm koristi moć DarwinAI, koju je razvila druga tvrtka iz Ontarija, za upravljanje svojim automatiziranim sustavom za hranjenje i dohvat.

Sve veća populacija i rastuća potražnja za hranom i materijalima zahtijevaju održiva rješenja“, rekao je Mohammed Ashour, izvršni direktor Aspirea za London Inc. “Počašćeni smo što je IRCAI vidio vrijednost u Rješenju VI koje će ubrzati prijelaz svijeta na održive sastojke i materijale kroz tehnologiju insekata.

No, osim izgradnje ovakvih tvornica, aktivirana je i snažna propaganda koja nas želi uvjeriti da su kukci zapravo dobri za nas, ukusni i zdravi. Tako imamo primjer glumice Angeline Jolie koja na BBC-u peče skakavce i škorpione i daje ih djeci da jedu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp