Šef Pfizera poručio: Amerikanci će svake godine primati nova cjepiva protiv Covida


Amerikanci će morati uzimati nova mRNA cjepiva protiv COVID “svake godine” jer se nove varijante i dalje pojavljuju, rekao je izvršni direktor Pfizer-BioNTecha Albert Bourla. A, kada kaže Amerikanci, Bourla svakako misli i na sve nas ostale, jer naivno je uopće očekivati da to nije tako.

Na pitanje u srijedu na MSNBC-u trebaju li Amerikanci očekivati ​​da će svake godine uzimati novo cjepivo protiv COVID-a, Bourla je rekao da je “gotovo siguran” da će to biti slučaj.

Gotovo sam siguran u to. Kažem ‘gotovo sigurno’ jer, naravno, regulatori imaju posljednju riječ u svemu tome. Ali, to je ljepota mRNA“, rekao je Bourla, dodajući da njegova tvrtka može “prilagoditi “cjepivo” samo promjenom slijeda.”

“Iz tog razloga, vrlo sam uvjeren da ćemo na svaku novu varijantu moći vrlo brzo odgovoriti”, dodao je.

Naime, Bourla je u ožujku otpjevao drugačiju melodiju kada je tvrdio da je njegova farmaceutska tvrtka pod pritiskom da proizvodi mRNA tehnologiju za cjepivo protiv COVID-a, što je “doveo u pitanje” jer je tehnologija bila “kontraintuitivna” i “bila je tehnologija koju ona nikada nije isporučila bilo koji proizvod do tog dana, bez cjepiva, bez drugog lijeka.”

Što je još gore, Bourla se na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u svibnju pohvalio da Pfizer radi na “biološkom čipu” u obliku kapsule za praćenje unutarnjih procesa pojedinca kako bi utvrdio jesu li primili ažurirana cjepiva.

„Zamislite primjenu toga. “Osiguravajuća društva znaju da pacijenti trebaju uzimati lijekove i onda bi ih mogli slijediti”, pohvalio se Bourla.

Bourline primjedbe dolaze dan nakon što je Biden rekao da uskoro dolazi “nova pandemija”.

Proći ćemo barem ove godine“, rekao je Biden u govoru. “Treba nam više novca. No, ipak nam ne treba više novca samo za cjepiva za djecu; trebamo više novca za planiranje nove pandemije.”

Stiže nam još jedna pandemija. Moramo razmišljati unaprijed”, dodao je Biden

Pfizer očekuje 32 milijarde dolara dobiti u 2022. od svojih eksperimentalnih cjepiva jer su FDA i CDC odobrili cjepiva za djecu mlađu od 5 godina u skladu s odobrenjem za hitne slučajeve.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp