Sinčić premijeru Plenkoviću: Zapitajte se tko se zadnji smije


Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković održao je govor na plenarnoj sjednici europskog parlamenta. Nakon izlaganja , uslijedili su govori zastupnika.

U ime zastupnika koji ne pripadaju nijednoj političkoj grupaciji govorio je Ivan Vilibor Sinčić, iz bivšeg Živog zida. Usporedio je Plenkovića s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, koji je bio na vlasti, ali su građani prosvjedovali protiv njega, a nakon smjene s vlasti istražuju ga zbog korupcije. 

Vrijeme je da se zapitate tko se zadnji smije  naglasio je Sinčić u govoru.

Plenković mu je uzvratio optuživši Sinčića da je ruski igrač.

Za hrvatsku javnost nije iznenađenje da ovdje promičete zapravo rusku poziciju. Pripadate onima koje snažno podržavaju ruski akteri. To ste činili u Hrvatskom saboru, a sada u Europskom parlamentu. To je vaše pravo, ali i vaša odgovornost – replicirao mu je premijer Plenković. I još dodao kako Sinčić nije dao ni milimetar doprinosa hrvatskom ulasku u EU. Ja jesam, moja stranka jest, za razliku od vas. To je razlika, mi smo bili Europljani od prvog dana, a vi ste se ukrcali na vlak i sada uživate u beneficijama kao europski zastupnik, iako očito ne vjerujete u EU i niste ničim doprinijeli ulasku Hrvatske u EU. Ali to je demokracija i ja to poštujem. I bilo mi je drago biti ovdje danas s vama – zaključio je premijer Plenković svoj nastup u Europskom parlamentu. 


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp