Ministar Grlić Radman – Dok mi predano radimo, Milanović visi po seoskim birtijama

Ministar Grlić Radman – Dok mi predano radimo, Milanović visi po seoskim birtijama

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića na njegov račun. Milanović je rekao da je Grlić Radman princ od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca te da bi ministar radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

“On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Sramoti nas taj tip”, izjavio je Predsjednik Republike Milanović.

Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali, kada vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo – umirem od stida – on ne može umirati od stida jer nema obraza. Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti.

Mi moramo strancima objašnjavati što on govori jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup.

On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće.

Ovo je jedan populistički način kako bi se dezintegrirala Hrvatska, kako bi se stvorio razdor među hrvatskim građanima, on poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu, on govori prazne priče. Ako on govori da je netko veleizdajnik, onda je to on i to s velikim V”, istaknuo je ministar  Grlić Radman.

Ministar je naglasio da Milanović nikada do sada nije govorio o kandidatskom statusu BiH i da je to Plenković spomenuo već 2016. godine. 

Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH. Predsjednik ne razumije taj dokument. Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje

“Imamo populistički pristup predsjednika Milanovića, koji jeftino prodaje sebe. On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar. On bi docirao, ali bi prebacivao odgovornost na drugoga. Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH. On se ne može ekskulpirati od takvih izjava”, kaže Grlić Radman.

Ministar se osvrnuo na Milanovićevu karijeru u Ministarstvu vanjskih poslova pa rekao da je predsjednik bio lijen.

Govori da smo u Schengen mogli ući 2016. godine, pa što to nije napravio? On nikakvih postignuća nije napravio dok je bio predsjednik Vlade”, istaknuo je gospodin Radman.

Odgovarajući na pitanje ima li Hrvatska vanjsku politiku, Grlić Radman kaže da je naša vanjska politika uspješna zahvaljujući Plenkoviću koji ima međunarodno iskustvo.

Tu nam je nebitno nekakvo sudioništvo predsjednika Milanovića. Ustav to nalaže, ali zakon kaže da vanjsku politiku provodi vlada, tamo gdje je vlada prisutna, ministar vanjskih poslova, možemo biti uzdignuta čela i čista obraza. Tamo gdje radi Milanović, pravi se sramota i ruši ugled Republike Hrvatske. Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske, na kraju se pokunjio, podvio rep i poslao pismo Jensu Stoltenbergu i NATO-u”, zaključio je ministar Grlić Radman za N1 televiziju.

Sukob na relaciji Vlada RH vs. Predsjednik Republike ne jenjava, a od toga naši građani, nažalost, nemaju nikakve koristi.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp