Republikanci iz Texasa pozvali su na referendum o odcjepljenju te savezne države od SAD-a

Republikanci iz Texasa pozvali su na referendum o odcjepljenju te savezne države od SAD-a

Republikanci američke savezne države Texas pozvali su sa svog upravo završenog kongresa na održavanje referenduma 2023. godine o neovisnosti Texasa od Sjedinjenih Država.

 Republikanci iz Texasa rezolucijom svog kongresa optužili su američke demokrate za namještanje predsjedničkih izbora 2020. godine, odnosno – da Predsjednik Joe Biden ilegalno vlada zemljom.

Zato se list The Washington Post okomio na tamošnje republikance samo zbog pojma ukradenih izbora 2020.godine, tvrdeći da i ova optužba pokazuje koliko su se Republikanci udaljili od demokracije.

The Washington Postu smeta najava republikanaca da se Texas sprema ne dopustiti da na svom teritoriju glasa onoliko ljudi koliko žele, bez pokazivanja ikakvih dokumenata ili slanjem popunjenog glasačkog listića na bilo čije ime.

Ideja o napuštanju Sjedinjenih Država desetljećima je već prisutna na političkoj sceni Texasa.

Demokrati nazivaju teksaške Republikance “strašnim” jer homoseksualnost smatraju “nenormalnim izborom načina života” .

U Texasu jednostavno upozoravaju: muškarac koji tvrdi da je žena – to ne može dokazati.

Teksašani također žele ukloniti bilo kakva ograničenja posjedovanja oružja svih punoljetnih građana u toj saveznoj državi.

Teksaški kongres pokazao je da na desnom krilu američke politike počinje stvaranje nove političke platforme te im je namjera očistiti Republikansku stranku od onih koji ne vole Donalda Trumpa.

Republikanci, inače, uskoro izlaze s dokumentom “Nacionalni konzervativizam: izjava o principima”. Prva i glavna točka tog dokumenta je: “Želimo da svijet čine neovisne nacije.”

Sve je to u sklopu najavljene kandidature Donalda Trumpa za predsjedničke izbore 2024. godine.

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp