Ursula Von der Leyen građanima EU – Smanjite grijanje za dva stupnja

Građani EU pripremaju se za nestašicu plina izazvanu ruskom agresijom protiv Ukrajine. Predsjednica EK Ursula von der Leyen uputila je apel potrošačima da štede energiju.

Ako ljudi diljem Europske unije smanje grijanje za samo 2 stupnja i podignu temperaturu klima-uređaja također za 2 stupnja, to bi uštedjelo količinu energije jednaku svom plinu koji se isporučuje iz Rusije plinovodom Sjeverni tok 1 u Baltičkom moru, izjavila Ursula Von der Leyen.

U tome, dakle, ima puno potencijala, izjavila je nakon summita EU u Bruxellesu.

Izvori energije moraju biti raznoliki i potrebno je ulagati u one obnovljive, dodala je gospođa Von der Leyen.

Europska opskrba energijom izložena je sve većem riziku, jer Moskva smanjuje opskrbu plinom kao odgovor na sankcije Zapada uvedene zbog rata protiv susjedne Ukrajine.

Mnoge europske zemlje uvelike ovise o ruskim energentima, a Rusija je već potpuno zaustavila isporuku za 12 država Unije, zaključila je predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen.

Kao odgovor na sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, građani Europe imaju dvoznamenkastu inflaciju odnosno najveći udar na standard u posljednjih 30 godina.

No, EU birokrati ne moraju gasiti ni plin, niti struju. Njihova mjesečna primanja od 10 tisuća eura naviše, omogućuju im da zimu dočekaju kao „lički medvjedi“, a građani neka se smrzavaju. Mi smo kmetovi, a oni su feudalci. To je naša vrla EU.

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp