Norveška policija pozvala na otkazivanje Pride-a diljem zemlje

Norveška policija pozvala na otkazivanje Pride-a diljem zemlje

Norveška policija objavila je danas da bi događanja na Pride -u trebala biti odgođena, pozivajući se na sigurnosnu zabrinutost nakon smrtonosnog divljanja naoružanog napadača u gay baru tijekom vikenda u Oslu.

Policija je u početku odobrila planirano okupljanje gradske LGBT zajednice ispred gradske vijećnice u Oslu radi odavanja počasti žrtvama napada, no kasnije je savjetovala organizatorima da otkažu događaj, jer se očekivalo da će privući mnogo ljudi, objavili su norveški mediji.

Mediji navode da je Norveška podigla svoju ocjenu prijetnje od terorizma na najvišu razinu nakon subotnjeg napada, u kojem su dvije osobe ubijene, a 21 ranjena.

Događaji vezani uz Paradu ponosa trebali bi biti odgođeni do daljnjeg, s obzirom na to da ekstremni islamisti smatraju queer zajednicu neprijateljem“, izjavio je šef policije Benedict Bjornland.

Oslo Pride, jedan od podupiratelja današnjih demonstracija i organizator događaja koji je trebao biti održan u subotu, potvrdio je da će otkazati okupljanje.

Žao nam je što moramo otkazati skup, ali pogrešno je misliti da je, kako tvrdi policija, ovo trebao biti mali događaj”, objavili su iz te udruge.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp