Predsjednik Zelenski: Rusi su raketirali shopping centar dok je u njemu bilo tisuću ljudi

Predsjednik Zelenski: Rusi su raketirali shopping centar dok je u njemu bilo tisuću ljudi

Predsjednik Zelenski je naveo da je u trenutku napada u objektu bilo tisuću ljudi, no njegove tvrdnje nije bilo moguće neovisno potvrditi

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas  da je ruska vojska raketirala jedan shopping centar u gradu Kremenčuku u Poltavskoj oblasti. Naveo je da je u trenutku napada u objektu bilo tisuću ljudi, no njegove tvrdnje nije bilo moguće neovisno potvrditi.

S mjesta događaja stižu snimke na kojima se vidi centar obavijen dimom i plamenom, a britanski mediji objavljuju izvore u ukrajinskom predsjedništvu prema kojima je poginulo najmanje 10, a ozlijeđeno najmanje 40 osoba.

-Shopping centar nije predstavljao nikakvu opasnost ruskoj vojsci i nije imao nikakav strateški značaj, izjavio je Predsjednik Zelenski.

Gradonačelnik Kremenčuka Vitalij Melecki na Facebooku je objavio da je u objektu u trenutku napada na grad bila “velika gužva”.

Kremenčuk, industrijski grad u kojem je prije ruske agresije živjelo 217.000 ljudi, leži na rijeci Dnjepar u Poltavskoj oblasti, a u njemu se nalazi najveća ukrajinska naftna rafinerija.

Rusija, koja poriče da namjerno gađa civilne mete, nije komentirala slučaj.

Izvor: hina.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp