Đokovićev tabor u panici: trenirao je sa Čilićem koji je pozitivan na Coronu

Marin Čilić je ostao u šoku kada je saznao da je pozitivan na koronavirus. To znači da se morao povući i s Grand Slam turnira u All England Clubu, a ispadanje Čilića iz kombinacija pokrenulo je i neka druga pitanja.

Sa žaljenjem vas moram obavijestiti da sam imao pozitivan test na covid. Bio sam u samoizolaciji i nadao sam se da ću biti spreman, ali se nažalost i dalje osjećam loše i ne mogu pružiti najbolje od sebe“, objavio je Čilić.

Trebao je to biti Čilćev 14. nastup na Wimbledonu, a danas se trebao boriti protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji će sada snage odmjeriti sa ‘sretnim gubitnikom’ Portugalcem Nunom Borgesom. Čilić je morao odustati od turnira, ali nije jedini kojem je koronavirus promijenio planove.

Najviše je profitirao Nuno Borges koji je ipak upao na turnir, ali dobro je prošao i Rafael Nadal, piše As. Španjolci pišu kako je Čilić bio potencijalni suparnik Nadalu u kasnijoj fazi, a to bi za španjolskog tenisača bio ‘jako težak meč’.

Dok su Borges i Nadal profitirali Čilićevim odustajanjem od turnira, Novak Đoković bi se mogao naći u velikom problemu. Naime, srpski je tenisač u četvrtak trenirao upravo sa Čilićem.

“Kamen spoticanja manje na Nadalovom putu mogao bi se pojaviti na Đokovićevom. Srpski je tenisač trenirao sa Čilićem u četvrtak. Dani koji dolaze će otrkiti hoće li koronavirus ponovno, ali sad na drugačiji način, poremetiti Đokovićeve planove”, piše As.

Vijest da Čilić ima koronavirus, a trenirao je sa Đokovićem je očekivano izazvala strah i pomutnju u Srbiji. Najbolji i najpoznatiji tamošnji sportaš je u opasnosti od koronavirusa, a srpski mediji već su u šoku.

Britanci saznaju – Đoković u problemu zbog Hrvata!’, naslov je na Mondo.rs, a slično pišu i ostali mediji u Srbiji.

Što se Đokovića tiče, on još nije izoliran kao Čilićev bliski kontakt, a o svemu su se oglasili i iz Wimbledona s kratkom porukom kako ‘prate upute i situaciju’.

“Pratimo sve preporuke vlade UK-a vezane za procjenu i izolaciju bilo koje zarazne bolesti”, poručio je glasnogovornik Grand Slama koji nije išao u detalje konkretnog slučaja.

U Wimbledonu trenutačno vlada vrlo napeta atmosfera, jer su se počeli pojavljivati pozitivni testovi na koronavirus i glavno je pitanje u svemu – tko je sljedeći.

U ponedjeljak se s turnira povukao najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, a dan kasnije je također zbog pozitivnog testa na COVID-19 isto morao učiniti prošlogodišnji finalist ovog Grand Slam turnira, Talijan Matteo Berrettini. Obojica tenisača bili su „favoriti iz sjene“ ove godine u All England Clubu.

No, ove vijesti vezane za Čilića i Berrettinija nikako nisu pozitivne za Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, tenisače koji su u glavnom fokusu na londonskoj travi. Naime, Đoković je 23. lipnja odradio trening sa Čilićem, a istog dana su zajedno trenirali Nadal i Berrettini. Svi oni su tijekom tog dana bili u bliskom kontaktu te je vrlo upitno što donose idući dani i sati za španjolskog i srpskog tenisača.

Đoković je, podsjetimo, odradio meč prvog kola te je nakon četiri seta svladao Soonwoo Kwona, dok bi Nadal trebao tijekom utorka odigrati svoj premijerni meč na ovogodišnjem Wimbledonu. Suparnik mu je Argentinac Francisco Cerundolo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp