Jens Stoltenberg priznao – NATO saveznici plaćaju visoku cijenu sankcija koje namećemo Rusiji

Jens Stoltenberg priznao – NATO saveznici plaćaju visoku cijenu sankcija koje namećemo Rusiji

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je između ostalog na samitu NATO saveza u Madridu kako je svjestan posljedica koje trpe članice NATO-a zbog sankcija koje se nameću Rusiji. No, on smatra kako je to cijena koju je vrijedno platiti jer time, kako je rekao, iskazujemo potporu ukrajinskom narodu i njihovu pravu na samoobranu.

Evo što je o posljedicama sankcija koje svi mi trpimo izjavio Jens Stoltenberg:

„Priznajem da naše ekonomske sankcije na dijelovima ruske industrije, na financijskim sektorima imaju globalne posljedice i za energetska tržišta. Time Europljani, članice NATO-a, SAD i njihovi saveznici plaćaju cijenu. Ne postoji način da se to porekne.

Ali, ta cijena je mnogo niža nego ona koju ćemo platiti, ako Putin ostvari svoj cilj koristeći vojnu silu protiv neovisne nacije.

Radi se o cijeni koju moramo platiti za slobodu, za poštivanje međunarodnog poretka utemeljenog na redu i biti sigurni da će iz ovoga rata predsjednik Putin naučiti lekciju da ne može biti nagrađen za ovakvu vrstu brutalne sile.

Dakle, ja ne sugeriram da nema posljedica za naš gospodarski gubitak saveznika i partnera u NATO-u, sankcijama koje namećemo Rusiji, ali kažem da je najteža posljedica samog rata nestašica žitarica, kao i činjenica da svi mi plaćamo cijenu koju vrijedi platiti kako bismo podržali hrabar ukrajinski narod u njihovu pravu na samoobranu.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp