Sustav za prepoznavanje lica već je poharao australske škole

Sustav za prepoznavanje lica već je poharao australske škole

Australija je još prije dvije godine zakoračila u tehnokraciju. Uvođenje video nadzora u škole s prepoznavanjem lica kako bi se “bilježilo” tko pohađa nastavu je samo jedan dio Agende 2030, odnosno, u prijevodu – Novog Svjetskog Poretka. Tko zna što će sve uskoro nadzirati. Naša privatnost više ionako ne postoji.

Sustav za prepoznavanje lica poharao je australske škole. LoopLearn sustav isprobao se svojedobno na pet škola diljem Australije za obilježavanje uloga u učionici i već je testiran na koledžu Clarendon u Viktoriji. Sustav skenira lice osobe kako bi obilježio njezino pohađanje nastave šaljući podatke aplikaciji, potencijalno na učiteljevom pametnom telefonu. Pitanje je – tko će dobiti te podatke? Što će taj netko učiniti s tim podacima?

Jer, podaci su sada, smatra se, nova nafta. Navodno je u ovaj projekt za nadzor u obrazovnom sustavu, dijelom zahvaljujući potpori savezne vlade, bilo uloženo gotovo pola milijuna dolara. LoopLearn nije htio otkriti kojih pet škola je testiralo ovaj sustav, ali jednom su spomenuli da je na listi čekanja bilo više od deset škola.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp