Užas – Nova Disneyjeva serija uči djecu da i muškarci mogu dobiti menstruaciju

Tvrtka Walt Disney, koja je nedavno izazvala kontroverze zbog ubacivanja radikalne ideologije seksa i transrodne ideologije u svoje programe za djecu, ponovno je pod povećalom nakon što je isječak iz nove serije “Baymax!” pokazao robotsku medicinsku sestru koja prima savjete o menstrualnim proizvodima od transrodne osobe.

Video je nabavio i podijelio konzervativni autor i redatelj Christopher Ruffo. Ranije ove godine, Rufo je objavio video internog razgovora u tvrtki u kojem su rukovoditelji Disneyja raspravljali o “pretjerano homoseksualnoj agendi” tvrtke, uključujući zalaganje za više LGBT likova u crtićima.


Primio sam procurjeli video iz Disneyjeve nadolazeće emisije ‘Baymax’ koji promovira transrodnu zastavu i ideju da muškarci mogu imati menstruaciju, dok govori dvogodišnjacima“, napisao je Ruffo u tweetu od 28. lipnja. “Sve je to dio Disneyjeva plana da rekonstruira diskurs o djeci i seksualnosti.”

U snimci od 27 sekundi, Baymax se može vidjeti kako stoji u prolazu za žensku higijenu trgovine. Kada upita ženu do sebe za prijedloge, žena se čini iznenađena, ali ipak preporučuje “tampone koje obično koristi”, prije nego što se nekoliko drugih mušterija pridruži dajući savjet.


“Više volim jastučiće, udobniji su”, kaže žena robotu na napuhavanje.

“Uvijek uzmem one s krilima”, preporučuje osoba koja zvuči kao muškarac i nosi transrodnu zastavu.


“Nabavite bez mirisa i bez izbjeljivača ako možete”, kaže druga žena.

“Moja kći ih obožava!” kaže čovjek dok Baymaxu pokazuje drugi proizvod.

“Ovo bi moglo biti lakše ako joj je prva mjesečnica”, kaže druga žena. “Ovi su stvarno ekološki prihvatljivi!”


Rasprava o primjerenosti.

Isječak je potaknuo raspravu na društvenim mrežama o tome je li poruka prikladna za animiranu seriju namijenjenu izravno mlađim gledateljima, a mnogi su optužili Disney da pokušava normalizirati ideju da biološki muškarci mogu imati menstruaciju.

“Imam 4 djece, od 8 do 15 godina, koja bi ovo gledala i svima bi im bilo neugodno. Koja je svrha?” napisala je novinarka Nicole Russell na Twitteru.

Neki drugi, međutim, pozdravili su razgovor o tom razdoblju i odbacili Ruffovu zabrinutost kao “teoriju zavjere”.


“Navodno je ovo sve što vam treba da natjerate Christophera Ruffa na besmislicu i teoriju zavjere”, napisala je Alejandra Caraballo, instruktorica na Pravnom fakultetu Harvarda, pored zastave ponosa transrodnih osoba. Rasprava dolazi jer Disney-Pixarov “Lightyear” nije ispunio očekivanja na kino blagajnama dva uzastopna vikenda.

Posljednji nastavak franšize “Priča o igračkama”, “Lightyear” zaradio je samo oko 51 milijun dolara u Sjevernoj Americi prvog vikenda prikazivanja, te je zauzeo 5. mjesto na kino blagajnama drugog vikenda sa samo 17,6 milijuna dolara, čak i iza nezavisnog filma. horor film “Crni telefon”.


Kritičari tvrde da loša izvedba “Lightyeara” ima veze s Disneyjevim fokusom na promicanje LGBT prijateljskih poruka, a ne na zabavljanje publike. Kao rezultat Disneyjeva inzistiranja na zadržavanju istospolnog poljupca između dva ženska lika u “Lightyearu”, film je zabranjen u 14 zemalja, uključujući Kinu i Indoneziju.

“Baymax!”, spin-off vrlo uspješnog filma “Big Hero 6” iz 2014., premijerno je prikazan 29. lipnja na Disney Plusu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp