De Santis odlučan – Liječnica s Floride koja se zalagala za cijepljenje male djece dobila je izgon iz zdravstvenog odbora

Liječnica koja se zalagala za cijepljenje djece mlađe od 5 godina protiv COVID-19 rekla je da je bez prethodne najave po  nalogu guvernera Ron-a De Santisa uklonjena iz odbora Floride koji se bavi zdravljem djece.

Istog dana kada smo započeli cijepljenje i zagovaranje cijepljenja djece mlađe od 5 godina, uklonjena sam iz Floridskog odbora za dječje zdravlje zbog zagovaranja jednakog pristupa za one koji nemaju dovoljno usluga i za pedijatre“, napisala je dr. Lisa Gwynn na Twitteru ranije ovoga tjedan.

“Razočaravajuće”.

Gwinn, pedijatrica na Sveučilištu Miami Health System, primila je u srijedu e-poruku u kojoj se navodi da je smijenjena sa svog položaja u upravnom odboru Florida Children’s Healtha zbog “nekih vrlo političkih izjava koje ne odražavaju stav i poglede financijskog direktora .” , navodi Florida Politics.

U e-poruci se tvrdi da je Gwynn rekla da “država ‘opstruira’ pristup cjepivima” i napominje da se državni financijski direktor Jimmy Patronis ne slaže. Financijski direktor ne dijeli vaše mišljenje i smatra da je država učinila sve kako bi zaštitila živote od koronavirusa – stoji u mailu, prenosi Florida Politics. Florida je jedina država koja nije naručila cjepiva protiv COVID-19 za djecu mlađu od 5 godina, unatoč odobrenju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Međutim, Ministarstvo zdravstva Floride priopćilo je da će država odluku o naručivanju cjepiva prepustiti pojedinačnim liječnicima, umjesto da ih naručuju na veliko od savezne vlade.

Guverner Ron DeSantis je ranije rekao da cijepljenje male djece nije “primjereno”.
Neće biti nikakvog državnog programa koji će pokušati cijepiti dojenčad, malu djecu i novorođenčad – rekao je prošli mjesec. Gwynn je za Miami Herald izjavila da nije očekivala da će biti uklonjena iz odbora, što je pozicija koju obnaša od ožujka.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp